verzekerings geld valt dat onder vermogen?

beste mensen ik ben nieuw hier.mijn naam is Steffan 33 jaar
woon sinds een jaar weer thuis bij mijn moeder.ik ben in 2012 ziek geworden door onval op het werk. waardoor ik een ziektewet uitkering heb maar die stopt op tot 26-8-2014,heb geen recht meer op een ww uitkering dus moet de buistand in,voor zolang ik geen werk vind,vandaag een gesprek gehad bij het uwv over de bijstanduitkering,de medewerkster zegt dat er gekeken word naar een eigen vermogen,wat een 5800 bedraagt? is dat niet gezamelijk met mijn moeder 11700 euro?
maar nu komt het,4 weken terug hebben ze bij ons ingebroken en spullen mee genomen ter waarde van 5174 euro,valt dit bedrag dan onder eigen vermogen? maar er zijn spullen van mij en tevens mijn moeder gestolen
wie weet hoe dit in mekaar zit?

met vriendelijke groet Steffan Riel

Weet jij het antwoord?

/2500

Onder eigen vermogen verstaat men alles wat je aan spaargeld en aandelen ( en eventueelonroerend goed) hebt, minus alle schulden. Spullen zoals die in een huishouden staan, tellen niet mee. Dus ook niet je laptop of tv of zo. ls er iets gestolen, dan is kan de verzekering dat vergoeden Zou je dat op een spaarrekening zetten, dan telt het wel mee als vermorgen, maar als je er iets van koopt, dan is dat vermogen al weer op. Er wordt op een bepaalde datum gekeken naar de stand van je rekeningen. Voor de bijstandswet geldt onder eigen vermogen alles war jij en je moeder samen op rekeningen hebben staan. Maar spullen in huis tellen niet mee,tenzij je een super waardevolle postzegelverzameling hebt( en daar iemand van weet uiteraard) of een garages vol oldtimers . Geld dat je onder je matras bewaart is en blijft zwart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100