Weet iemand waar dit eurobiljet vandaan komt?

Het gaat om een 10 euro biljet. Ik ben er al mee naar de bank geweest en ze zeiden dat ze niet wisten waar het vandaan kwam, maar dat ze er wel ZEKER van zijn dat het een ECHT is. Er staat Mbraghi op de plaats waar het normaal wordt ondertekend door de minister van de europese centrale bank. Dit is normaal Jo, de gekende handtekening die op elk briefje staat. Door de code aan de achterzijde, die begint met X ben ik wel al te weten gekomen dat het waarschijnlijk uit duitsland komt, maar ik ben niet zeker. kan iemand me verder helpen want ik wil wel weten waar dit mysterieuze briefje vandaan komt...
Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een tamelijk recent biljet. Vanaf 1 november 2003 was Jean-Claude Trichet de president van de ECB. Dat was de bekende handtekening met 'Jo'. Sinds 1 november 2011 is Mario Draghi Jean-Claude Trichet het. En die tekent met 'Mbraghi'. Toegevoegd na 56 seconden: 'Mbraghi' = Mdraghi Toegevoegd na 5 minuten: He biljet is afkomstig uit Duitsland. Dat is inderdaad te zien door de X. Was het uit bijv. Nederland afkomstig geweest, dan had er een P gestaan. Toegevoegd na 9 minuten: "Sinds 1 november 2011 is Mario Draghi Jean-Claude Trichet het" moet natuurlijk zijn: "Sinds 1 november 2011 is Mario Draghi het". Toegevoegd na 15 minuten: Aanvulling: bankbiljetten met de handtekening van Draghi zijn pas in maart 2012 in circulatie gegaan: "On 1 November 2011, Mario Draghi assumed the presidency of the European Central Bank.[14] Banknotes bearing his signature appeared in circulation in March 2012." Vraagsteller heeft dus een bankbiljet dat niet ouder kan zijn dan een kleine 5 maanden.

Ik beantwoord nogmaals de vraag: Het biljet komt inderdaad uit Duitsland, omdat er een X op staat. De verwarring waarom je de handtekening niet herkend, komt omdat sinds maart 2012 is de nieuwe president van de ECB Mario Draghi is. Toegevoegd na 5 minuten: Voor de duidelijkheid, vanaf maart 2012 staat zijn handtekening op de briefjes, zoals vermeld in de bron. Toegevoegd na 23 minuten: Ze hebben expres geen verband gemaakt tussen de letters en de landen, omdat het eigenlijk niet de bedoeling was dat de gewone burger wist van welke drukkerij/land de biljetten afkomstig waren. Nu is het eigenlijk gewoon een publiek geheim.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100