Hoe komt Google aan 500 miljoen dollar in contanten?

Ik lees net op NU.nl dat Google een start-up (SkyBox) koopt met 500 miljoen in contanten. Echter vraag ik me nu af: Hoe komen ze aan dat contant geld? Ik begrijp wel dat ze het geld hebben, maar hoe komen ze aan 500 miljoen dollar in contanten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat hier niet letterlijk om koffertjes geld, maar er wordt "cash" gezegd om duidelijk te maken dat ze niet in aandelen Google betaald worden.

Niet, dat is een fout in het bericht van Nu.nl. Wellicht verkeerd vertaald, of men had gewoon giraal geld in het hoofd, of men is er bij nu.nl niet van de op de hoogte wat contant geld betekent. Toegevoegd na 6 minuten: Het is idd een onjuiste vertaling van het woord cash wat in het Engels ook kan staan voor: In bookkeeping and finance, cash refers to current assets comprising currency or currency equivalents that can be accessed immediately or near-immediately (as in the case of money market accounts). Cash is seen either as a reserve for payments, in case of a structural or incidental negative cash flow or as a way to avoid a downturn on financial markets. In het kort "cash" kan dus ook geld op een directe betaalrekening betekenen. Contant geld in het Nederlands echter niet, zover ik weet. Toegevoegd na 7 minuten: http://www.bloomberg.com/news/2014-06-10/google-buying-satellite-company-skybox-imaging-for-500-million.html Toegevoegd na 7 minuten: http://en.wikipedia.org/wiki/Cash Toegevoegd na 9 minuten: Overigens heeft blijkbaar de eerste vertaler die fout al gemaakt, iedereen herhaalt dat bericht met contanten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100