Wat kan je doen als iemand pakketjes besteld op jouw adres?

Hallo,

Deze vraag ligt een klein beetje ingewikkeld maar het is ongeveer een jaar geleden begonnen. Mijn vriend en ik ontvingen steeds brieven op iemand anders naam die hier niet woont, in de eerste instantie deden we er niets mee tot het brieven werden van incasso bureau's, het bleken rekeningen te zijn van o.a. Wehkamp en Klarna, steeds belde mijn vriend de bedrijven op en werd het afgedaan als "genoteerd" en zouden wij de brieven niet meer krijgen maar de brieven bleven komen. De pakketjes zijn overigens nooit bij ons afgeleverd en wij hebben dus geen idee waar het vandaan komt. Na nog een aantal telefoontjes is het een tijdje stil geweest maar nu ontvingen wij laatst weer een rekening van een incassobureau voor de Wehkamp, dit is een nieuw bedrag en dus een nieuwe rekening.

Wat kunnen wij doen om er achter te komen wie dit is en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat het ophoudt? Wij zijn bang dat er vroeg of laat problemen ontstaan en er een deurwaarder aan de deur staat.

Groetjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

De rekeningen staan op een andere naam.?, dan kunt u mijn inziens er niet voor aangeslagen worden. Deurwaarder werkt met naam van gezochte persoon.!

Ik ga er even van uit dat je in een huurhuis woont. Ik heb dat probleem ook eens gehad. Kans is groot dat dat bij jou ook het geval is. Het bleek dat er nog een vroegere bewoner op mijn adres stond ingeschreven in het bevolkingsregister. Dat was niet de oude huurder, maar een (zwervende) zoon daarvan. Die had zich nooit uitgeschreven. Ga naar het bevolkingsregister en leg het probleem uit. Dan starten zij een onderzoek naar die persoon. Als deze persoon niet reageert, of niet gevonden wordt, zal hij na een bepaalde tijd toch uitgeschreven worden op jouw adres. Je bent in ieder geval niet aansprakelijk voor zijn post.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100