Ik wil in België een bed and breakfast (B&B) beginnen. Kan iemand me vertellen waar ik zo al op moet letten alvorens tot aankoop over te gaan?

Kan er met een bed and breakfast in de Ardennen (België) voldoende worden verdiend om ervan te kunnen leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk het niet. Het is hoogstens iets wat je erbij kan doen.

Best wel! Maar zijn huidige vergunningen echt in orde, mogelijkheden voor toekomstige uitbreiding aanwezig, en (niet op de laatste plaats gelet op de economische situatie), ding fors af op de vraagprijs!

Om er van te kunnen leven, bijna onmogelijk. Op www.ardennenbed.nl wordt erover geschreven.

Bronnen:
www.ardennenbed.nl

Ik heb een B&B in Nederland en kan daar echt niet alleen van leven. Kijk heel goed in de omgeving hoeveel er nog meer zijn en vraag bij die mensen of het goed loopt of niet. Kijk ook of het toeristisch aantrekkelijk is, misschien kun je je aansluiten/inschrijven bij clubs of verenigingen zoals je ook in Nederland hebt. Zoals vrienden op de fiets, die geven een boekje uit waar je dan in komt te staan. Nadeel daarvan is tenminste hier in Nederland dat je dan maar een maximale prijs kunt vragen, de goedkopere prijsklasse. Maar ga in ieder geval informeren en kijk ook of je bij de KvK. moet zijn ingeschreven.

de b&b expo in Brussel gaf hier informatie over, maar die is nu al afgelopen. Hun site is http://www.bbexpo.be/nlkeuze.php

Bronnen:
http://www.bbexpo.be/nlkeuze.php

Let op BELGEN ! Zeker die Franstalige Belgen. Zoek een Nederlands + Franstalige advocaat en zoek er een met de expertise op gebied van huur-, verhuur, aankoop, contracten e.d. Kijk of je misschien vanuit nederland al rechtsbijstand kunt regelen. Doe dit allemaal vooraf. Zorg dat je NIETS betaald voordat 100% zeker is dat er geleverd wordt. Teken ook geen contracten zonder dat vast staat dat je zult krijgen waar je voor tekent. Ik ken iets teveel mensen die in Belgie op hun neus zijn gegaan. En als Nederlander in belgie ben je echt in het buitenland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100