Mag mijn duitse vriendin in nederland voor 5 maanden langskomen zonder zich in te schrijven, wel haar duitse auto rijden en werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik dacht niet dat inschrijven verplicht voor haar is. Vraag het anders gewoon even na bij de gemeente(lijke basisadministrstie).

Inschrijven is verplicht: "Bent u van plan om langer dan 4 maanden in Nederland te verblijven, dan moet u zich laten inschrijven in de BRP van de gemeente waar u gaat wonen. U bent verplicht dit binnen 5 dagen na uw aankomst in Nederland te doen, bij de afdeling burgerzaken. Wilt u ook uw partner en/of kinderen laten inschrijven, dan moeten zij meekomen naar het gemeentehuis." Auto: "Als u in Nederland met een auto rijdt, moet u voor die auto bpm en motorrijtuigenbelasting betalen. Het maakt niet uit of de auto een Nederlands of een buitenlands kenteken heeft." Gezien de verblijfsperiode is de veertiendagenvrijstelling niet van toepassing. Maar mijn advies is toch contact op te nemen met de Belastingdienst. Zo is er weer een uitzondering voor de bpm als iemand verhuist naar Nederland en de auto die hij meebrengt al langer dan zes maanden in bezit heeft. Werken is geen probleem, ook Duitsland is lid van de EU. Er is dus geen verblijfs- en werkvergunning nodig.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/pe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100