is een cadeaucheque bepaalde tijd geldig?

Dit mag toch niet verlopen na een jaar Het heeft dezelfde waarde als geld

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, cadeaucheques kunnen maar een bepaalde tijd geldig zijn. Dit is gedaan omdat uitgevers van die cadeaubonnen de waarde ervan moeten reserveren. Er zijn bedrijven die een geldigheidstermijn van een jaar aanhouden, maar er zijn ook bedrijven die onbeperkte geldigheid geven.

Als er helemaal niks op staat dan is een bon onbeperkt geldig. Als er een uitgiftedatum op staat dan is een bon 5 jaar geldig. Als er een vervaldatum op staat is deze bon geldig tot de vervaldatum. Maar dit mag in principe niet korter zijn dan een jaar (alleen in hele bijzondere gevallen)

Bronnen:
http://www.consuwijzer.nl/elektronica/voor...

Het ligt eraan waar je de cadeaucheque kunt uitgeven. Op sommige cheques staat geen uiterste gebruiksdatum, maar bijvoorbeeld als een winkel een actie heeft dan kan het zijn dat de cheque maar een jaar geldig is. Ik vind ook dat het dezelfde waarde heeft als geld, alleen denken sommige winkels er anders over. Misschien hebben ze wel een beetje gelijk. Ik noem maar even een voorbeeld. Als je een multomap koopt <- beschouw het even als een voorwerp. Dan heb je dus 1 voorwerp in je bezit. Een cadeaucheque beschouwen ze net zo. Jouw multomap is toch ook geld waard?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100