Recht op uitkering als ik een contract heb getekend dat over twee maanden ingaat?

Hoi. Per 1 juni heb ik geen baan meer. Ik ben direct gaan sollictiteren en ben ergens aangenomen. Echter, de nieuwe werkgever kan mij pas per 1 augustus in dienst nemen. Heb ik in de tussentijd recht op ww? Heb altijd gewerkt. Alvast bedankt voor het meedenken!

Groet,
Hans

Weet jij het antwoord?

/2500

Het hangt er vanaf of je zelf ontslag hebt genomen of dat je contract niet verlengd is. Is je contract niet verlengd,dan heb je recht op ww,maar als je zelf ontslag hebt genomen dan krijg je geen ww en zal je bijstand aan moeten vragen waarop meestal ook een strafkorting van toepassing is omdat je verwijtbaar werkloos bent. Je moet zeker 8 weken voordat je werkloos bent ww of bijstand aanvragen want die tijd heeft men nodig om te beslissen.

Ja, daar heb je recht op als het ontslag bij je laatste baan niet aan jou te wijten is en de werkgever alles rond het ontslag volgens de regels heeft verzorgd. Ook moet je minstens twee jaar officiële werkervaring hebben. Je hebt evenveel maanden recht op WW als het aantal jaren officiële werkervaring. Vraag de WW-uitkering op tijd aan, het liefst zo snel mogelijk, want de ontslagdatum is je al bekend. N.B.: Het is mogelijk dat er voor jou (nog) andere zaken gelden, want mijn antwoord is alleen gebaseerd op de informatie uit je vraag. N.B.2: Zeer waarschijnlijk zal het UWV je verplichten voor de periode van twee maanden te (blijven) solliciteren). Kijk voor meer informatie op: http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_werkloos/ik_word_werkloos/index.aspx

Bronnen:
http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_wer...
http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_wer...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100