wat is de beste manier op de sparen (zonder hulp van een bank)?

ik ben heel slecht in sparen, daarmee bedoel ik bv als ik een broek zie, een paar schoenen, een tas, .. dan maak ik mijn (spaar)geld gelijk op! ik moet nu wel niks betalen zeg maar, maar ik wil het voor later bewaren. wat is nou de beste manier om te sparen zonder de hulp van een bank?

ik krijg €20 zakgeld per week (€10 cash en €10 op mijn zichtrekening), voor de rest werk ik niet, maar krijg ik af en toe wat extra als ik veel klusjes op 1 dag heb gedaan.

Toegevoegd na 28 seconden:
.. om* te sparen ..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

spaarpot, of een kistje waar je een gleuf in maakt en waar een hangslot op kan, Geef het sleuteltje aan iemand die zich niet laat ompraten om "voor deze ene keer' het slot te openen. Doe iedere dag 50 cent in het kistje en je zult eens zien hoe het oploopt. En als je iets extra krijgt doe je daar de helft van in het kistje, de andere helft is : voor de leuk Toegevoegd na 32 minuten: Nog een tip: Bedenk waar je voor wilt sparen, dat maakt het iets concreter. misschien een rijbewijs of een reis. Schrijf dat doel op een kaartje en stop het in je portemonnee. Iedere keer als je iets wilt kopen, zie je dat kaartje e kun je je bedenken wat het belangrijkste is: je lange termijn doel of nu opmaken en kwijt zijn

Neem een spaarrekening (waar je geen pinpas van hebt) en zorg koppel die aan je huidige bankrekening zodat je alleen via internetbankieren geld over kunt maken daar naar toe. Zet daar op wat je wilt sparen. Verder: neem je voor dat je nooit zomaar iets koopt zonder daar eerst een paar dagen over na te denken. Vaak hoef je die broek niet meer als je er weer voor naar de winkel hoeft of als je ziet hoeveel broeken je al hebt. Verder: ga werken, mijn kinderen zijn dat verplicht en als je werkt kun je ook niet naar broeken kijken en je houdt meer geld over om te sparen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100