BVA Auctions, gewonnen kavel niet betalen?

Ik heb een keer per ongeluk mee geboden op een kavel bij BVA. Dit was helemaal mijn bedoeling niet. Een paar dagen later sloot de kavel en krijg ik een factuur van ruim 195 euro!

Ik heb contact op genomen met BVA maar deze zeggen dat ze het niet kunnen annuleren en ik gewoon moet betalen.

Dit ben ik echter niet van plan omdat ik de kavel helemaal niet wil!

Wat zijn de gevolgen als ik niet betaal? en mag dit wat BVA doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je niet betaalt, zal BVA een incassobureau inschakelen. Wat BVA doet mag, want het is een veiling. Degene met het hoogste bod is daar verplicht het goed te kopen volgens de overeenkomst die je met BVA hebt gesloten door te bieden. Het is erg jammer voor je, maar je zult gewoon moeten betalen.

In tegenstelling tot een normale koop of afstand is een veilinguitslag gewoon bindend. De gevolgen van niet betalen is dat dezen worden vermeerderd met incassokosten (minimaal 40 euro). Daarom is het altijd goed om eerst ergens goed de regels van veilingen door te lezen. Toegevoegd na 2 minuten: 8.2 Een Bod van de Bieder geldt als een aanbod aan de Verkoper in de zin van artikel 6:217 Burgerlijk Wetboek. De Bieder is gebonden aan een Bod dat als onherroepelijk en onvoorwaardelijk geldt. Iedere Bieder die een Bod uitbrengt, wordt geacht voor zichzelf te bieden/te mijnen en is persoonlijk gebonden jegens BVA en (na Toewijzing) jegens de Verkoper voor de uit zijn/haar Bod jegens BVA en de Verkoper voortvloeiende verplichtingen. Dit geldt ook indien de persoon die het Bod uitbrengt verklaart namens een derde te handelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100