Hoe houdt u uw inkomsten en uitgaven bij?

Schrijft u het op een papier op of gebruikt u een programma? Hoe houdt u bij welke inkomsten er binnenkomen en waaraan u uw geld besteed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Via de bank: Online bankieren en zoveel mogelijk digitaal betalen. Daarmee is 90% van mijn bestedingspatroon gedekt.

De Nibud Geldmanager doet dat met jou samen als je dat wil...

Bronnen:
http://www.nibud.nl/omgaan-met-geld/overzi...

Ik gebruik mijn bankafschriften.

Alles wat vast is gaat via internetbankieren. Dan heb je daar vast geen omkijken meer naar. En verder heb ik een soort tellertje in mijn hoofd dat bijhoudt of ik geen rare dingen doe in dagelijkse uitgaven en maandelijkse. Dat doet het prima. Af en toe check ik dan even (via internetbankieren) of het tellertje me niet voor de gek houdt.

In een gewoon schriftje als ik alles weer eens 'op een rijtje'wil hebben, maar meestal zit alles goed in mijn hoofd. Ik ben dan ook iemand die weinig aankopen pint, pin een vast bedrag, elke week en betaal daarmee contant, op die manier houd ik overzicht. Mijn vaste uitgave gaan zoveel mogelijk automatisch waardoor ik via internet bankieren een duidelijk overzicht heb.

Niet. Ik weet ongeveer wat er overblijft per maand, doe ik hele rare dingen dan check ik van te voren via internetbankieren even of het kan.

Als ik een rekening krijg dan betaal ik het, zet ik er een datum op en gooi ik het op de grote stapel.

Je inkomsten zijn vaak wel duidelijk. Als je daarnaast je uitgaven goed op een rij hebt, is het vrij simpel. Je vaste lasten er eerst af en daarna kijken wat er overblijft en wat de prioriteiten zijn. Ik doe thuis de administratie en betalingen en zorg dat alles goed geordend is. Zo is het ook geordend in mijn hoofd. Ik weet precies wat ik wel en niet kan uitgeven. Kwestie van ordenen.

Iedere eerste van de maand kijk ik hoeveel geld ik nog heb. Als de volgende maand het bedrag groter is blijkt dat je minder hebt uitgegeven dan er binnen gekomen is. En dat is goed. Als het bedrag (veel) kleiner is, betekent dat dat ik de komende maand wat zuiniger aan moet doen.

ik heb een rekening voor de vaste lasten wat automatisch wordt afgescgreven en een rekening om van te leven ik pin elke week een vast bedrag en daar moet ik het mee doen

Dit kunt je het beste doen door een huishoudboekje bij te houden! Kijk hier op: http://simpelhuishoudboekje.org Groetjes

Ik werk met een begroting waarvan ik de items zelf bepaal.Elk jaar verbetert dat geheel door regelmatig naast het ingeschreven getal van in of uit het juiste te schrijven en zo kan men de begroting voor volgend jaar beter en efficiënter opstellen. Binnen die begroting leef ik !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100