Mag gemeente uitkering inhouden als je er voor werkt?

Ik ben voor 100% afgekeurd, nu krijgen we samen een aanvulling tot bijstandsniveau. De gemeente heeft onze bijstand stopgezet en een heronderzoek gestart na vermogen en bij verdiensten die we niet hebben.
Nu is hij via de gemeente aan het werk gezet met behoud van uitkering. moeten ze hem nu wel uit gaan betalen of mogen ze het onderzoek afwachten??

Toegevoegd na 37 minuten:
Hij heeft arbeid verricht dus ze moeten volgens ons betalen. Ze mogen als we teveel gevangen hebben het wel verreken of heb ik het mis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het probleem van uitkeringen is dat ze inkomen uit werk vervangen. Als iemand werkt, is voor een groot deel van die uitkering geen behoefte meer, zo is de redenering. De kans is dus groot dat de bijstandsuitkering gedeeltelijk of geheel wordt ingetrokken zolang er inkomen uit arbeid is. De gemeente heeft je partner aan het werk gezet met behoud van uitkering. Hij werkt dus " gratis" of, zoals de redenering is: hij verdient zijn eigen uitkering. Hij werkt voor geld. Dat is een tijdelijke situatie. De achterliggende gedachte is immers, dat je dan in staat bent jezelf te bedruipen. Vraag is of de gemeente dat werk blijft geven. De gemeentes zijn op dit moment met de botte bijl aan de gang, beginnen opeens onderzoeken en ze houden opeens vergoedingen etc.in, wat na het onderzoek weer wordt rechtgetrokken. Als jullie teveel hebben ontvangen zijn er twee mogelijkheden: de hele bijstand stopt - jullie hebben nu inkomen uit werk- of er wordt op de uitkering gekort. Er zal zeker verrekend worden. Als het werk blijvend wordt, in feite des te beter, dan stopt de uitkering maar verdienen jullie in elk geval het wettelijk minimumloon .

Je zult het onderzoek moeten afwachten je bent een van de vele die opnieuw onderzocht worden op fraude.

De overheid checkt iedereen die zij verdenken van onjuiste gegevens verstrekking. Als je teveel krijgt aan uitkering of aanvulling, zal daar eerst een onderzoek voor zijn en dat moet je wel afwachten ja. Bellen naar de Sociale Dienst om informatie, of ze al een uitslag hebben, kan soms helpen. Meestal duren deze onderzoeken erg lang, ik weet het, heb zelf ervaring met de Sociale Dienst. Heb geduld en laat je niet gek maken!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100