Ik zit nu in de WW (fulltime) en kan een baan krijgen voor 16 uur per week. Wat heeft dit voor latere gevolgen mbt WW?

Op dit moment heb ik een WW-uitkering gebaseerd op fulltime werk. Ik maak nu kans op een baan voor 16 uur per week, dit in het kader van "aanpakken wat je pakken kunt". Nu weet ik dat - zolang ik geen ander werk heb gevonden - mijn WW-uitkering tot het einde van mijn recht op WW wordt aangevuld tot fulltime niveau.

Stel dat ik daarna nog minstens een half jaar parttime (dus voor die 16 uur) zou werken (er is in dat geval dus meer dan een jaar verstreken tot mijn baan voor de WW) en ik zou deze baan kwijtraken. Wordt mijn WW dan weer gebaseerd op fulltime werk (aangezien ik fulltime beschikbaar ben) of slechts op de 16 uur die ik heb gewerkt? Of kijkt men slechts puur naar het bedrag dat ik heb verdiend en niet naar het aantal uren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deelantwoord: "In het eerste jaar van de werkloosheid wordt er bij werkhervatting gekeken naar arbeidsurenverlies. Dat wil zeggen dat u niet gekort wordt op basis van het bedrag dat u met het werken verdient, maar u wordt gekort op basis van het aantal uren dat u werkt. Krijgt u een uitkering voor 36 uren in de week en u gaat voor 24 uren in de week aan het werk, dan zult u 12 uren aan werkloosheidsuitkering over houden. Indien u een beter betaalde parttime baan vindt hebt u voordeel, maar in de meeste gevallen zal deze manier van rekenen nadeel opleveren voor de uitkeringsgerechtigden. Hierdoor wordt het niet aantrekkelijk om in het eerste jaar een functie te aanvaarden met een inkomen onder het uitkeringsniveau. U kunt de uitkeringsperiode verlengen door een tijdelijke baan te accepteren. Na afloop van deze tijdelijke baan, hebt u nog recht op de resterende uitkeringsduur. Op deze manier kunt u dus langer verzekerd zijn van een bepaald inkomen. In het geval u een WW-uitkering krijgt gebaseerd op een fulltime dienstverband, is het niet aantrekkelijk om parttime te gaan werken. Sterker nog, als het inkomen onder het uitkeringsniveau ligt, zult u maandelijks minder krijgen, ondanks dat u gaat werken. Door de parttime functie wordt de uitkeringsperiode waar u recht op hebt niet verlengd. Na één jaar wordt niet meer gewerkt met arbeidsurenverlies, maar met de inkomensverrekening (=kortingsregeling). In dit geval wordt het werken juist gestimuleerd. Het nieuwe inkomen wordt namelijk voor 70 procent gekort op de WW-uitkering. Hierdoor kan de uitkeringsgerechtigde door te werken maandelijks een bedrag ontvangen dat hoger ligt dan de uitkering. Voorbeeldberekening inkomensverrekening Een man heeft recht op een WW-uitkering van €1.500. In het tweede jaar van zijn werkloosheid vindt hij een functie met een inkomen van €1.300. Door de inkomensverrekening wordt de man er financieel beter van om te gaan werken. Van het inkomen wordt 70 procent gekort op de uitkering: €1.300 x 70 procent = €910 De WW-uitkering bedraagt €1.500 - €910 = €590 Zijn inkomen bedraagt nu: €590 + €1.300 = €1.890 "

Bronnen:
http://zakelijk.infonu.nl/banen/96360-rege...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100