Hoe weet ik hoeveel kWh ik jaarlijks verbruik? (Eneco energie tarieven)

Bij de test van Eneco wordt gevraagd hoeveel kWh ik per jaar verbruik, zodat ze een schatting kunnen maken van de prijzen. Ze zeggen zelf dat 1500kWh per jaar gemiddeld is voor een "gezin" van 1 persoon.

Hoe weet ik wat ik exact verbruik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gezien je leeftijd van 20 jaar zul je net op jezelf wonen. Dit maakt het lastig dit te bepalen omdat je geen resultaten hebt uit het verleden. Kijk maandelijks in je meterkast en noteer hoeveel stroom je hebt verbruikt. Hieruit kun je een schatting maken hoeveel je daadwerkelijk gaat gebruiken in de toekomst. Let wel op dat je in de wintermaanden vermoedelijk meer gaat verbruiken. Het is dan kouder dus mogelijk gebruik je een electrische verwarming. Ook de kerst valt in deze periode waardoor je kerstlampjes gebruikt maar er wordt in deze maanden ook meer stroom verbruikt omdat de lampen meer aanstaan en/of je door het koude weer meer tv ed gebruikt. Exact is het niet te zeggen maar een schatting van je verbruik in een bepaalde periode kun je controleren door geregeld de meter in de gaten te houden. Ieder persoon is anders en verbruikt dus op een andere manier stroom. Mensen met een baan van 60 uur verbruiken over het algemeen minder stroom dan mensen met een baan van 28 uur en daardoor meer thuis zijn. De site geeft over het algemeen een maatstaaf die je niet gaat behalen op het eind van het jaar krijg je dan meestal geld terug

Door op je jaarafrekening te kijken van Eneco. Neem de afgelopen 3 jaar om een gemiddelde te bepalen. De jaarafrekening kun je ook van de Eneco website halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100