Is het verstandig om te beleggen in Dollars momenteel. Gaat de euro dalen tegenover de dollar na de enorme stijging van de afgelopen tijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

daar is op dit moment geen zinnig woord over te zeggen. Als de wereld besluit geen vertrouwen meer te hebben in de US dollar, oa omdat ze zoveel bij drukken, dan kan de doller wel eens onderuit gaan. Persoonlijk zou ik de pond overwegen, als je dan toch valuta wilt beleggen.

Met dollars weet je 't nooit. 't Blijft een hele dikke gok. Als je wilt beleggen: dan zou ik dat in innoverende bedrijven doen. Bijv. bedrijven die nieuwe types zonnecellen maken met een hogere opbrengst. Maar ook dat blijft een gok. Beleggen is eigenlijk gewoon _altijd_ gokken. Dus alleen beleggen met geld wat je echt makkelijk kunt missen.

Met de snelheid van bankbiljetten bijdrukken van Amerika momenteel zou ik geen dollars willen kopen, die worden steeds minder waard... Nee dat is niet verstandig dus... En de staatsschuld loopt ook nog eens een keer enorm op, ook al een reden om dollars te weren...

Daar zou ik zeker niet van uit gaan. De (Amerikaanse) dollar bevind zich op dit moment in een neergaande trend. De koers zal in mijn optiek binnen de 0.65 en 0.75 eurocent blijven. Hierbinnen valt er wel wat winst te halen, door te beleggen met behulp van hefbomen.

Een theoretsche tip; op het moment dat je heel veel dollars koopt zal de prijs ervan c.p. omhoog gaan. Verkoop je die vervolgens sneller dan de FED erbij drukt dan zit je gebakken. Je zal met wat dollars blijven zitten maar wie weet kan je ze kwijt aan de FED in de vorm van een termijnoptie die er dan een droge doorstart mee kan maken om van plaats 1 naar plaats n! te duikelen in het pyramidespel dat het zo is.

In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie op de toekomst. Dat wordt overal gemeld. Dat betekent dat het risico aan jou blijft. Maar eerlijk gezegt denk ik dat je een goede inschatting maakt - de dollar stijgt op dit momen al. Ik verwacht dat dat doorzet. Maar zoals gezegd: geen garanties!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100