Kan je zomaar 25.000 EUR pinnen?

Stel: je wilt een nieuw auto bij een dealer kopen. Kan je het bedrag zomaar pinnen? Er zit toch een pin-limiet op een rekening?
Hoe worden zulke transacties anders uitgevoerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zit inderdaad een limiet op je pinpas. Dit zou normaal gesproken maximaal 5.000,- per dag zijn. Echter, op verzoek van de klant kunnen deze soms nog wel worden verhoogd. Is wel afhankelijk van je bank dus dat moet je wel even checken. Maar soms kunnen ze de limiet ophogen maar ik weet niet of dit tot 25.000,- kan. Moet er natuurlijk wel 25.000,- op de rekening staan he? :)

Meestal kun je niet meer dan 5000 euro pinnen, maar als je de bank belt kunnen ze de limiet wel eenmalig verhogen.

pinnen niet daar zit een maximum aan vast, hoeveel dat is verschilt per bank. echter kun je bij de kas wel dit bedrag afhalen.

De meeste garages hoeven helemaal geen pinacties maar schrijven gewoon een rekening die je zelf mag overmaken. Het maximum op pintransacties is puur een beveiliging zodat bij fraude de bank niet gruwelijke bedragen hoeft te betalen, verhoging van de limiet zal dus wel kunnen maar zijn ze niet happig op.

Nee niet op je gewone pinpas. Daarvoor zal je naar de bank moeten gaan en van te voren aanvragen dat je een groot bedrag komt ophalen. Of als jij een auto gaat kopen zal je dit zelf moeten overmaken.

Volgens mij kan je gewoon internet bankieren bij de dealer? Even je digicoder mee en overschrijven maar

Nee, dat gaat niet. Sinds jaar en dag kun je een nieuwe auto betalen via een telefonische overboeking. Van tevoren betalen is geen handige optie en zo'n dealer begrijpt ook wel dat je niet met zoveel geld over straat gaat. Het is echter zijn taak om auto's te verkopen en hij weet precies hoe dat financieel afgewikkeld moet worden. Telefonisch dus... Je drinkt een bak koffie en het geld wordt overgeboekt.

Ja dat kan. Vooraf geef je aan je bank aan dat je hoeveel je gaat pinnen. Je rekening, mits toereikend, wordt dan voor 1 dag vrijgegeven om het te pinnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100