Wat word bedoelt met werktijden ?

Volgens het werktijdenbesluit mag ik per dag maar 12 uur werken.
Ik werk nu voor mijn baas dus 8 uur en omdat hij voor mij geen werk in de buurt heeft moet ik dus smorgen en savonds dus nog eens 2x 1,5 uur reizen en ik heb 45 minuten puze per dag.
Hiermee kom ik totaal op 11 uur en 45 minuten.
Worden nu de werkelijke werkuren geteld of de uren dat ik van huis af ben ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat om de echte werkuren, dus in jouw geval 8 uur. Het zou wat anders zijn als er in je contract een duidelijk, vast werkadres werd genoemd, en daar plotseling van zou worden afgeweken (maar daar weet ik de regels niet precies voor).

Je pauze van 45 minuten is geen werktijd maar dat is je tijd om te kunnen eten en even te rusten. Reistijd is geen werktijd of het moet in je contract specifiek zijn vermeld en die kans is zeer klein. Je werk dus 8 uur per dag en niet meer. Het werktijdenbesluit benoemd de maximale uren die je zou mogen werken. Maar dat is weer iets anders jij hebt een contract voor 40 uur en dat werk je ook met 8 uur per dag 5 dagen in de week.

De tijd die u nodig hebt om van uw woonadres naar uw werkadres te komen (en andersom), telt niet als werktijd. Voor beroepschauffeurs telt de reis tussen huis en de standplaats niet mee voor het maximale aantal rijuren per dag. Wel werktijd onder gezag werkgever Als u tijdens uw reis tussen huis en werk activiteiten uitvoert onder het gezag van uw werkgever, telt de rit wel als werktijd. Bijvoorbeeld als u met een bestelbusje van het bedrijf van huis vertrekt. Als je een vaste langdurige werkplek buiten het bedrijf hebt gekregen. Toegevoegd na 7 minuten: Toevoeging: In deze dienen we wel onderscheid te maken tussen, werk tijd en betaalde tijd. De pauze is geen werktijd maar telt wel mee in het totaal van de maximale werkuren die je per dag mag maken. Een dienst kan enkel onderbroken worden door een rust die minimaal 11 uur duurt. (dus geen korte pauze) Hier even een korte beschrijving van de minimale rusten en maximale werktijden. http://www.arbeidstijdenwet.nl/files/samenvatting-atw_nl_10112010.pdf Overigens is wat wel en niet onder betaalde tijd valt ook nog CAO onderhevig. In meerdere branches valt de pauze WEL onder werktijd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100