Is communisme de oplossing van de crisis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Communisme is een oplossing van de problemen die zich voordoen onder het communisme. Kortom: het communisme heeft alleen maar problemen opgeleverd en is bijna verdwenen uit de wereld. Dus ga het asjeblieft niet opnieuw uitvinden...

Nee, er zijn meerdere crisissen, de milieucrisis, de energiecrisis en de financiele crisis. De eerste 2 kunnen we niet oplossen door het communisme. Het kapitalisme loopt wel op zijn einde, want dat is gebaseerd op groei, groei en hebzucht. Dat kan niet meer. We zullen toemoeten naar een soort tussenvariant. Het communisme ging ter ziele met de val van de Berlijnse muur. Daarna leek het kapitalisme geen grens meer te kennen, maar nu heeft de wal het schip gekeert.

Nee, het communisme is niet de oplossing voor de crisis, omdat de doelstellingen van deze ideologie onhaalbaar zijn. Het communisme gaat er namelijk vanuit dat alle mensen gelijk zouden moeten zijn, vooral in termen van bezit en rijkdom. Dit vergt echter een totale omslag in de mentaliteit van de mens en dit is uiteraard onmogelijk. Het communistisch idee is nobel, maar de mens is er nou eenmaal niet op ingesteld, wat maar eens te meer blijkt uit de crisis waar we nu in zitten.

Nee, het communisme houd in dat elk mens gelijk is. Iedereen hetzelfde loon ongeacht het ambt dat wordt beoefend. Dit loopt uit op, zoals in in het verleden al gezien, een daling van de mentaliteit. Waarom zou iemand voor dokter gaan leren als je als vakkenvuller net zo veel verdiend.

Communisme is niet de oplossing. Democratie ook niet. Wereldregering, wereldbank, wereldmunt ook niet. Is er een alternatief? Ja. Is het perfect? Nee. Is het huidig systeem dat? Nee verre van. Check Link 1. Welke crisis? Er wordt gesteld dat er een milieucrisis, financiële crisis en energiecrisis bestaat. Ik zou een kritisch onderzoek doen. Is er een milieucrisis? Er is luchtvervuiling en verontreiniging die aangepakt moet worden. Geen discussie daar. Opwarming van de aarde door CO2? Dat laatste staat ter discussie (link 2) Financiële crisis? Ja die is er. En de gevolgen zijn enorm. Is het raar dat de crisis er is? Is de crisis veroorzaakt met opzet of gewoon "gebeurd"? Het financiële systeem is gebaseerd op vertrouwen. Haal dat onderuit en het kaarten systeem valt in elkaar. Hoe zit het financiële systeem in elkaar? kijk en huiver (link 3) Energiecrisis? Ik heb deze crisis nog niet gezien eerlijk gezegd? Is er te weinig energie? Er is zat alleen benutten we het niet. Is er te weinig olie? Daar zijn de meningen over verdeeld. Moeten we de afhankelijkheid van olie verminderden en meer duurzame energie toepassen? Lijkt me verstandig. We zijn legio mogelijkheden die niet worden gebruikt of actief worden tegengewerkt. Voorbeeldje : Who killed the electric car (link 4)

Bronnen:
http://video.google.nl/videoplay?docid=-67...
http://video.google.nl/videoplay?docid=288...
http://video.google.nl/videoplay?docid=393...
http://video.google.nl/videoplay?docid=587...

De oplossing van de crisis is een sterker geloof in Christus.

Nee dus. Ook het communisme ging deels ten onder aan de hebzucht van het individu.

Ja Mits de beginselen worden nageleefd. Namelijk gelijke rechten voor iedereen. Gelijke verdeling van goederen en werk.

Puur theoretisch gezien is de vorm van socialisme die wij in de jaren 60-70 hadden onder een democratisch stelsel de beste oplossing. Dit socialisme ging uit van een sterke staat die in alle geledingen van de samenleving de regie had. Dit socialisme zorgde voor een herverdeling van het inkomen onder het motto dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. De crisis nu is veroorzaakt door de Reaganomics, hierbij is de theorie dat als de rijken maar rijk genoeg worden, ze de mensen die minder hebben vanzelf geld toestoppen (trickle down system). Ik denk dat een terugkomst van de staatsbemoeienissen (nationalisatie) en een einde aan privatiseringen een heel eind zouden komen met het beter regelen van de welvaart als het pure kapitalisme. Samenvattend: puur theoretisch gezien is het communisme ook geen oplossing, maar wel het socialisme (als je dit ziet als een herverdeling van geld).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100