Ik zit zonder werk en geld maar ik kan mijn rekeningen niet betalen, wat zijn mijn opties ?

hoi, ik zit sinds 5 maanden zonder werk, en mijn uitkering is al gestopt, en ik kan tot op heden nog geen enkel ander baantje vinden doe er echt moeite voor.

maar ik moet mijn rekeningen betalen en ik heb dus totaal geen inkomen,
wat kunnen de gevolgen zijn?
en wat kunnen mijn opties zijn?

ik wil namelijk niet dat ze geld bij mijn inwonende gaan innen want die zitten ook niet zo breed.

Toegevoegd na 18 minuten:
extra info :
ik ben zelf 19 jaar.
woon zelf nog bij mijn moeder die heeft een inkomen
en mijn zus in die ook een inkomen heeft .
ik heb nog geen kinderen .

ik ga op het moment ook niet meer naar school.
en heb altijd 32 tot 50 uur gewerkt .

ik zit aan 3 rekeningen vast die uiteindelijk een aardig hoog bedrag zullen volgen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst, als het bedrijven zijn waar je schulden hebt, neem contact met ze op om een betalingsregeling met ze te treffen. Zo weten ze dat je duidelijk er mee bezig bent, en het zorgt er voor dat de kosten niet (buitensporig) uit de klauwen gaan lopen. Daarnaast, om aan geld te komen: zoek spulletjes op die je weinig gebruikt, of die je niet nodig hebt, verkoop ze op Marktplaats etc. En misschien is het een idee om je mams over deze situatie te vertellen, zodat je eventueel met haar tot een oplossing komt. Leg haar dan wel goed uit, wat het probleem is, word niet boos en luister naar elkaar. Dat werkt het beste. En ga in de buurt op zoek naar werk, blijf niet blind staren op internet. Misschien zijn er winkels waar je aan de slag kunt of misschien kun je als bezorger aan het werk. En ga naar de winkels toe, ipv te bellen, ze zien gelijk wat voor persoon ze voor zich hebben. Ga wel netjes gekleed er naar toe wat past bij de functie. Sterkte in ieder geval ermee!

Het enige wat er op zit is: werken. Ga bij alle uitzendbureaus langs en zeg hen dat je alles wilt aanpakken. Dan is er vast wel iets. Juist de vraag naar ongeschoold werk is groot! Heb je al gekeken of er postbezorgers nodig zijn of krantenbezorgers? Je bent pas 19 jaar, dus zijn je ouders financieel verantwoordelijk. Maar als je zelf grote schulden hebt gemaakt, dan moet je die natuurlijk zelf aflossen. Maar uiteindelijk zullen ze bij jouw ouders aankloppen.

Wat een discussies hier allemaal. Ik snap echt niet hoe je als 19 jarig kind al zo ver kunt zakken op financieel gebied. Je hebt zelfs al een uitkering gehad?! Waarom studeer je niet meer? Je studiefinanciering is juist een perfecte bron van inkomsten, en al helemaal als je de lening en eventuele extra toeslag er ook bij neemt. Ik heb er mijn rijbewijs van kunnen betalen, en daarnaast had ik nog genoeg over om mijn jaarlijkse schoolgeld in 6 termijnen af te kunnen betalen. Je kunt onmogelijk op deze leeftijd al een waardevol diploma op zak hebben. Naast je opleiding zou je een weekendbaantje of een part-time baantje in de avond kunnen zoeken. Dat kan vrij zwaar vallen (ik was in het begin redelijk snel uitgeput), maar dan kom je wel van je schulden af. (Hoe je die gemaakt hebt is mij ook een raadsel, maar absoluut niet mijn zaak).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100