hoeveel huishoudgeld heb je per week nodig voor 4 personen.waarvan 2 pubers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een gemiddeld gezin heeft genoeg aan 100 euro, leeftijd van je kinderen maakt niet veel uit, gewoon onnodige dingen niet meenemen, dan kunnen ze je ook niet leeg eten. Wij doen het door financiele redenen al een een jaar met 73 euro en dit is net te doen en dan hebben we nog om de week luiers(7,50) , hondenvoer (8,50), en om de 2 weken sjag (13 euro). Meeste adviseurs en zelfd bijv bij tv programmas krijgen gezinnen met geld nood 100 euro.

Dit ligt er aan wat je allemaal koopt. Wij doen het zo met 200 euro per week. We hebben ook twee pubers en er is altijd voldoende eten voor ze in huis. Maar als je het zakgeld van de kinderen er ook bij moet rekenen word het een heel ander verhaal. Dus wat moet je er allemaal precies van doen? Benzine? Zakgeld? Kleding? Alleen eten?

ik ken mensen die het met z'n vijven doen voor 125 euro per week.

Tja. WAT is huishoudgeld? Volgens het Nibud: Huishoudgeld is het geld dat u uitgeeft aan allerlei dagelijkse uitgaven, zoals boodschappen, tijdschriften en cadeautjes. Het geld dat in uw portemonnee zit en bijna ongemerkt lijkt te verdwijnen... Volgens het Nibud besteedt zo'n gezin 413 euro per maand aan voeding en versnaperingen. Dat zijn gemiddelde bedragen waarbij uitgegaan wordt van de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheden per dag. Hoeveel elk gezin daadwerkelijk uitgeeft is afhankelijk van een groot aantal factoren. Zijn het grote eters? Waar doen ze hun boodschappen? Volgen bepaalde gezinsleden een speciaal dieet? Blijven er vaak vriendjes eten? Hoort er een fles wijn bij en dure frisdranken? Iedere week afhaalchinees en/of frites? ............... Voor deze ongeveer 100 euro per week moet je ook niet al te vaak bezwijken voor het gemak van kant-en-klare maaltijden en voorgesneden sla en voorverpakte groenten, bijvoorbeeld. En dan nog iets: Zijn het jongens of meisjes? Vanaf de puberteit verorberen jongens ongeveer een halve euro meer per dag.

Als je echt heel krap zit kun je het doen met 50 euro per week. Dit krijg je namelijk met schuldsanering ook. Het is geen pretje maar dit is denk ik het minimale wat nodig is om toch gezond te eten voor 4 personen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100