Hoe kan het dat ik zowel aan Nuon als Enexis betaal??

Ik zie net dat er 2x een bedrag is afgeschreven, 1x aan Nuon en 1x aan Enexis! Betaal ik nu dubbel voor mijn energie, of is dit voor iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij de Nuon betaal je voor het gebruik van energie, bij Enexis voor het vervoer van energie.

Bronnen:
https://www.enexis.nl/

Vermoedelijk is het volgende van toepassing: "U betaalt maandelijks netwerkkosten voor het transport van gas en/ of elektriciteit en voor het in stand houden van uw aansluiting. In de meeste gevallen brengen we deze kosten via de factuur van uw energieleverancier aan u in rekening. In sommige gevallen krijgt u een aparte factuur van Enexis. Dit hangt af van uw leverancier. Vanaf 1 april 2013 is er geen verschil meer. Bij alle leveranciers zijn de transportkosten dan onderdeel van de energierekening." Het deel wat nu door Nuon in rekening is gebracht is dan met name het verbruik. Het deel wat Enexis in rekening brengt, is het transport. (Alles vanaf de centrale tot aan je meterkast, dus de kosten voor de hoogspanningsmasten, transformatorhuizen en alle bekabeling daartussen). Enexis is eigenaar van de infrastructuur in jouw regio. Per 1-4-2013 zou dit moeten veranderen; dan krijg je alles via Nuon in rekening gebracht. Ook als je bij een andere leverancier dan Nuon zou zitten die wel gebruik maakt van het netwerk van Enexis zou je deze kosten hebben.

Iedereen moet voor elektra en gas een bepaald bedrag betalen aan de leverancier. Dat is in jouw geval Nuon. Je hebt Nuon dus kennelijk gekozen als leverancier. Daarnaast moet je een bepaald bedrag betalen aan de netbeheerder. Bij welke netbeheerder je bent aangesloten wordt bepaald door je woonplaats. Die kun je dus niet kiezen. Kennelijk ligt er bij jou een netwerk van Enexis en moet je aan hun transportkosten betalen. Echter, normaal zou Nuon dat bij jou in rekening brengen en afdragen aan Enexis. Dan zou het samen op één rekening moeten staan en hoef je maar één keer geld over te maken. Wat je dus moet doen is controleren of er op de factuur van Nuon géén transportkosten vermeld staan. Dan is het nog steeds vreemd dat het niet samen op één factuur staat maar je betaalt dan in ieder geval niet dubbel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100