Waar is het geld van mijn DSB-chipkaart gebleven?

Ik had ooit een bankrekening bij de DSB-Bank. Toen ik hoorde dat die bank failliet ging, heb ik snel het saldo dat op mijn chippas stond, teruggestort op mijn rekening. Mijn redenatie was dat het me nooit zou lukken mijn chipsaldo precies op te maken, en dat ik mijn geld wel zou terugkrijgen via het depositogarantiestelsel als het op mijn bankrekening zou staan.

Het chipapparaat dat ik gebruikte om het chipsaldo terug te storten op de bankrekening, gaf aan dat de transactie was gelukt.

Wat ik toen nog niet wist, was dat alle transacties inmiddels geblokkeerd waren. Ik was dus te laat. Maar het saldo was wel verdwenen van mijn chippas (en volgens het chipapparaat daadwerkelijk teruggestort op mijn bankrekening).

Het geld is nooit meer verschenen.

Toch kan er geen geld worden vernietigd (behalve dan door de Centrale Bank). Mijn vraag is nu: waar is mijn geld gebleven?

(Het ging slechts om een klein bedrag, ongeveer € 2,70; het gaat me dus niet om het geld, maar puur om de nieuwsgierigheid naar waar dit bedrag naartoe is gegaan.)
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk in de failliete boedel van de DSB, want alle beetje helpen tenslotte, nietwaar?

Als de transactie toen niet gelukt omdat alles algeblokkerd was staat het nog gewoon op je chip.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100