Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je huurtoeslag aanvragen op een huis waar je ingeschreven sta en wat ook je post adres is?

Ik woon op een recreatie park waar altijd gewoond mocht worden, sinds kort zijn ze er weer mee bezig om het alleen recreatief te maken. Nu wil ik intern verhuizen en dus mijn wijziging doen bij de belasting voor huurtoeslag. Kan ik dat gewoon op mijn nieuwe adres krijgen als dat mijn vaste adres en post adres blijft?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
898

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Bij mijn weten móet je juist ingeschreven staan op het adres waar je toeslag voor aanvraagt. Of het je postadres is, heeft er niets mee te maken, je postadres kan overal zijn, het gaat om het huis waar je ingeschreven bent bij de gemeente.

"Je moet een zogenaamde zelfstandige woning huren om huurtoeslag te kunnen aanvragen en ontvangen. Onder zelfstandige woning wordt verstaan dat je een eigen deur hebt om het huis te betreden, een eigen keuken en een eigen toilet. Ook moet je een eigen woonkamer en slaapkamer hebben. Een woonwagen is ook een zelfstandige woonruimte, maar een woonboot valt niet onder het begrip zelfstandige woning. Woon je permanent in een vakantiewoning, dan kan je voor deze recreatiewoning ook huurtoeslag krijgen".

http://www.rechtsvordering.nl/huurtoeslag

Ik zou wel even de voorwaarden lezen, ik heb de linkjes voor je bijgevoegd.

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/informatie_over_toeslagen/huurtoeslag/kan_ik_huurtoeslag_krijgen/zelfstandige_woonruimte

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/index.html

Toegevoegd na 1 minuut:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/informatie_over_toeslagen/huurtoeslag/kan_ik_huurtoeslag_krijgen/zelfstandige_woonruimte

sorry ik had 2x zelfde link, moet deze zijn!

Toegevoegd na 2 minuten:
....... :-/ toch goed gedaan......
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding