Levert het "Predicaat Koninklijk" verenigingen en met name ondernemingen extra bescherming op?

Blijven deze organisaties door dit predikaat makkelijker voortbestaan of is het predikaat enkel een naam en niet meer dan dat? Het verbaasde mij trouwens ook dat er zoveel organisaties dit predikaat mogen gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, er zijn geen privileges aan verbonden, behalve de eer deze titel te mogen voeren. De eisen zijn erg zwaar. Je moet bijvoorbeeld absoluut van onbesproken gedrag zijn. Koninklijke Ahold moest het predikaat bijna inleveren na het boekhoudschandaal. En er is maar één "Koninklijke" mogelijk per branche.

Het predikaat geeft een soort van status. Echter kan deze status in deze tijd zeer zeker wel tegen je werken. In het verleden zijn er al bedrijven geweest die deze status op hebben gegeven, omdat je dan wellicht duurder over kan komen waardoor mensen weg blijven. Zo is er ook een restaurant wat zijn Michelin sterren van het pand heeft gehaald omdat men niet meer kwam. Want immers horen die sterren bij dure status restaurants. Dus het werkt niet altijd mee. Buiten bovenstaande heb je geen extra rechten dan dat je aan het koningshuis zou kunnen leveren. Verder geniet je geen bijzonderheden, eerder laten. Want ze komen zeker wel regelmatig eens de boel overhoop gooien/controleren als je hofleverancier bent.

Volgens mij levert dat predicaat alleen maar lasten op. Je krijt en gebruikt het voor de eer. Mijn vader mag met zijn bedrijf ook het predicaat Hofleverancier gebruiken. Maar ze hebben expliciet geweigert om dit te gebruiken.

Het predicaat "Koninklijk"of "Hofleverancier" kun je zien als een soort goedkeuring van het koninklijk huis en zou je organisatie een voordeel kunnen opleveren. Maar of je als makelaars op dit moment "koninklijk" zouden willen voeren ik betwijfel het. Dus het is relatief.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100