Uit hoeveel cijfers bestaat een ING bank rekeningnummer? (zie uitleg)

Ik moet dus (Voor het eerst) mijn bankrekening ergens invoeren maar uit hoeveel cijfers bestaat ie? Ik vraag dit om zeker te weten dat ik de goeie invul. Ik kijk nu op m'n pas bij: ''Betaalrekening'' en die bestaat uit 10cijfers.

Is dit mijn betaalrekening?

Toegevoegd na 14 minuten:
Huh? Op mijn pas staan er 10. en op de brief van ING staan er 9 (cijfers)... op mn pas is er een nul voor de rekeningnummer gedaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als jij een nieuwe bankrekening hebt dan is het inderdaad goed mogelijk dat deze uit tien cijfers bestaat.

Een betaalrekening bestaat uit 9 cijfers dat kan gewoon niet anders

De 'echte' ING rekeningen hebben 9 cijfers. De rekeningen van mensen die ooit bij de postbank en daarvoor giro zijn overgenomen hebben van 3 tot 7 cijfers.

ING rekeningnummers bestaan uit 7 cijfers (tenminste mijn betaalrekening nummer en van een aantal anderen). Maar je rekeningnummers staat ook op je pas..

Tegenwoordig wordt de IBAN code gebruikt, die bestaat uit 16 characters beginnende met 2 letters, NL voor Nederland en BE voor Belgie gevolgd door 2 controle cijfers. Dan 4 cijfers ter herkenning van de bank en dan uw oud rekeningnummer.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/International...
http://www.overopiban.nl/

op mijn ing-pasje nu staan 9 nummers. op mijn bankpasje 35 jaar geleden stonden 10 nummers, als eerste werd een 0 gebruikt, omdat iedereen 10 nummers moest hebben. dat is dus kennelijk nu achterhaald, vandaar dat je 9 nummers hebt.

De ING is ontstaan uit de oude ING en de Postbank. Bij de postbank kon je rekeningnummer uit 8 of zelfs 7 cijfers bestaan. De mijne nl ook. Je moet dit dan opvullen met voorloopnullen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100