Kun je 112 sms-en?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen. Het niet gebruiken van SMS voor noodoproepen heeft 2 redenen: * de SMS-service wordt slechts voor 85 % als dienst gegarandeerd: je weet dus nooit of het bericht is afgeleverd * tussen het verzenden en ontvangen van SMS-berichten kan een behoorlijke tijd liggen die dan verloren gaat

Bronnen:
http://www.doof.nl/112-voor-doven-en-slech...

Nee. Dit zou ontzettend onhandig zijn. Bellen gaat veel sneller meestal en bovendien krijgen telefonistes geen indicatie van paniek, Ernst enzovoorts.

Ja, zie onderstaande tekst uit een recent raport van de Europese Unie. Het is echter voor doven en dergelijke gebruikers niet echt van toepassing omdat die dus een alarmknop hebben, zoals in het stukje staat aangegeven. In the Netherlands, disabled users have at their disposal a service that triggers a 112 call if an alarm button is pushed. This service includes transmission of GPS coordinates and the identity of the registered caller. In the Netherlands and Sweden as well as, partially, in Italy it is possible to reach 112 using text telephones. Toegevoegd na 26 minuten: Je hebt dan wel een tekst-telefoon nodig. Dit zal dus waarschijnlijk niet met elke GSM werken.

Bronnen:
http://www.eena.org/ressource/static/files...

Het kán op zich wel. het heeft alleen geen effect. mijn vorige telefoon had er nogal eens een handje van ongevraagd sms-jes te sturen. alstie maar even klem zat ergens bleek ik sms-jes gestuurd te hebben. meestal naar mezelf, en lege berichtjes dus. tot mijn grote schrik zag ik toen ook wel eens dat ik sms-jes naar 112 gestuurd had; net zo blanco. gelukkig hebben ze daar nooit op gereageerd, hoewel ik dat ook wel weer gek vond. je zou maar gekidnapt zijn, of welke andere situatie dan ook waarin je vanwege gevaar niet kan praten, en dan kan je ze dus niet eens sms-en?! best vreemd. maar bij mensen die vergeten hun telefoon te versleutelen en waarbij door andere bewegingen dat ding per ongeluk zelf wat gaat versturen, is 't wel prettig.

Nee, maar je kan wel informatie aanvragen via 112 sms alert. http://www.112smsalert.nl/

De 112-centrales in Nederland beschikken niet over een SMS-voorziening waarvan doven en slechthorenden gebruik kunnen maken. Wel is er een teksttelefoon 0800-8112. Toegevoegd na 1 minuut: Het antwoord is dus Nee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100