Ik kreeg een email waarin stond: Uw aanvraag voor het overschrijven van een bedrag van uw bankrekening eindigend op .. naar uw paypal word verwerkt!?

de titel van de mail was: Elektronische overschrijving van PayPal‏. Ik zit zelf al een maand of 2 niet meer op paypal, ik vind het dus erg merkwaardig dat ik deze mail krijg.. is dit wel te vertrouwen? of zou ik dit misschien per ongeluk gedaan kunnen hebben via mijn app op mijn telefoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt me sterk dat als je al 2 maanden niet meer op paypal zit zomaar opeens een bericht krijgt. Het lijkt me meer op een phising bericht, waarbij ze je naar een nep paypal site proberen te lokken om zodoende je gebruikersnaam en wachtwoord te ontfutselen. Wellicht kan je een mail sturen naar paypal, uiteraard via de echte paypal website, om te vragen hoe dit kan. En als je nog lid bent van paypal kan je op hun eigen website inloggen om te kijken hoe of wat. Wat je ook doet, klik niet op een link in dat mailtje.

Er gaan ZEER veel van dit soort mailtjes over internet. Als jij geen PayPall meer hebt, gewoon negeren. Sterker nog. Ook als je wel PayPall hebt, kan je de mail zelf gewoon negeren. Als je het niet vertrouwt en je zou nog wel paypall hebben, kan je natuurlijk altijd inloggen op paypall. Gebruik -uiteraard- niet de link in de email, maar ga direct naar de paypall website.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100