ik wil een eigen winkeltje aan huis beginnen in tweedehandskleding mag en kan dat?

nu ben ik al bij de gemeente geweest maar die zegt dat ik aan huis geen detailhandel mag beginnen maar ik hoorde van iemand anders dat er ws ook een uitzondering zou kunnen zijn als je maar een aantal uurtjes open bent en weinig reclame zou maken, wie kan me hier meer over vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een woonhuis heeft als bestemming woonhuis en niet een bestemming als winkel. Dat je hiervoor toestemming krijgt is uitgesloten.

Als het niet aangegeven word bij de belasting is het zowiezo al zwart-werken. Om een eigen winkel te beginnen heb je een vergunning nodig, en daarvoor zul je dus bij de gemeente moeten zijn. Toegevoegd na 44 seconden: Als het maar een paar uurtjes per dag open is geld ook nog steeds hetzelfde, het blijft een winkel.

Dat mag niet zomaar in je woonhuis,je zal een winkelpand moeten huren. Als je wel 'n winkeltje thuis begint kleedt je de buitenkant gewoon niet aan als zijnde 'n winkel..het gene wat je verkoopt zet je op marktplaats. Als mensen dan bij je langs komen kunnen ze vanzelf nog even rond kijken..en mond tot mond reclame gaat heel snel.

In sommige gevallen wordt er een uitzondering gemaakt, als je het als hobby doet, maar dit zal je toch met de gemeente moeten bespreken, als je hieraan gaat beginnen, houdt de prijzen laag en neem bij voorkeur alleen merkkleding aan, mijn nicht heeft het een paar jaar geleden geprobeert en die heeft er verlies op gedraait, er moesten stellingen komen en de ruimte moest warm gehouden worden,een speciale kledingprijstang gekocht en het werk wat je aan de inbrengers van de kleding hebt kost ook kost het veel tijd en energie om het draaiend te houden. Kortom de kosten zijn hoger dan de opbrengst. Denk er nog 3 keer over na voor je er aan begint en nogmaals, zij heeft die toestemming gekregen, maar dat wil niet zeggen dat jij dat ook krijgt.

Ja hoor, kan. Een AOV diploma (middenstandsdiploma) heb je niet meer nodig. Officieel als je een huurhuis hebt moet je wel toestemming vragen aan de verhuurder. Die zal meestal geen bezwaar hebben bij een webwinkel, maar wel bij een fysieke winkel. Hou er ook rekening mee dat je ingeschreven moet staan bij de KvK en bij de branceorganisatie. Ik geloof voor kleding is dat de HBD, maar weet niet zeker. Even opzoeken.

Aangezien het hier om een tweedehands winkel gaat zou dit met een vergunning mogelijk moeten zijn. En aangezien het een tweedehands winkel is die vanuit huis gerund wordt hoef je ook niet aangesloten zijn bij de Kamer van Koophandel. Om toch problemen te vermijden (Het bovenstaande kan verschillen per gemeente). Kun je ook via Marktplaats of een Website werken en mensen op afgesproken tijden laten langskomen om de aangeboden voorwerpen te bekijken. Ik hoop dat mijn reactie van goede inbreng was!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100