Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wordt mijn pensioen hoger bij verhoging van de pensioenleeftijd?

Nu het pensioenakkoord definitief is, moet ik 2 jaar langer werken. Is dit van invloed op de hoogte van mijn pensioen? Ik draag immers meer af. En wat gebeurt er met de hoogte van mijn aanvullend pensioen? Ik spaar immers 2 jaar langer door. En wat gebeurt er met de huidige pensioenen (vooral de aanvullende) blijf je daar nu aan doorbetalen tot je 67e, of stopt het nog steeds bij 65?

Beetje vreemde volgorde van vraagstellen, maar er komen er nu zoveel op ineens.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
522

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ga daar maar niet vanuit omdat de overlijdings kansen steeds hoger komen te liggen. Mensen worden steeds ouder ook de reden om de aow later te laten ingaan. Dus ga er maar niet vanuit dat je meer pensioen krijgt.
(Lees meer...)
ronron1212
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Voor een deel hangt dit natuurlijk af van het pensioenfonds en de regelingen waar je onder valt (of nog gaat vallen als je bijvoorbeeld van baan verandert). Ik ben geen pensioenspecialist maar heb wel eens gehoord dat ook afgesproken kan worden dat de premie die je betaald lager kan worden. Dan hou je hetzelfde pensioen maar hou je nu meer geld over.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding