Waarom gebruikt niet elke fabrikant of winkelier een universele lijm voor (prijs)etiketten?

Ik koop wel eens dingen waarbij je de etiketten - prijs of barcode- moeiteloos af kan halen zonder hinderlijke resten op het artikel achter te laten.

Maar meestal blijf je na het afhalen van een dergelijk etiket achter met lelijke lijmresten of afkrab-streepjes. Ik vindt dit erg hinderlijk, vooral wanneer je het voor kadootjes oid wilt gebruiken.

Als ik fabrikant of verkoper was dan wilde ik ook zulke etiketten met die 'probleemloze lijm', al was het alleen maar voor de service naar mijn klanten toe.

Waarom wordt dit niet universeel gebruikt? Het is er wel, dus daar ligt het niet aan. Te duur? Geen kennis? Of minachting naar je afnemers/klanten toe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hebben ooit een winkeltje gehad met tweedehands spulletjes en ongelooflijk maar waar mensen proberen de prijsstickertjes te verwisselen, voor 50 cent goedkoper. Met 2 de hands spullen heb je geen scanner en weet je ook niet alle prijzen uit je hoofd. We hebben toen gezocht naar stickers die in drieën verdeelt zijn, dus probeer je ze los te maken scheur je altijd eerst een klein stukje af. Deze plakte wel verschrikkelijk. Maar door het warm te maken met een aansteker ging het er meestal wel af.

Het heeft vaak met de kosten te maken. Met nagellakremover of wasbenzine en een keukenpapiertje kun je prijsstickers meestal vrij gemakkelijk verwijderen. Wel eerst voorzichtig proberen of het het product niet beschadigd.

Als je de fohn er gewoon even ophoud,dan wordt de lijm warm en kun je de stickers of etiketten er zo afhalen. zonder de ondergrond te beschadigen,vooral als je ze op meubels plakt of op gelakte dingen wil je nog wel eens een stukje lak eraf trekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100