Studiefinanciering of tegemoetkoming aanvragen, 17 jaar?

Ik ben 17 jaar en begin in September 2012 met een MBO 4 opleiding. Ik heb geen verstand van wat ik nou precies moet aanvragen enz dus luid mijn vraag: Moet ik een studiefinanciering aanvragen of een tegemoetkoming en tot wanneer heb ik de tijd daarvoor?

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet 18 jaar oud zijn voor studiefinanciering. Maar tegemoetkoming scholieren is voor middelbare school. Dus er is geen studiefinanciering of tegemoetkoming, maar tot je 18e, als je voltijd naar school gaat (niet BBL dus) hebben je ouders recht op ''tegemoetkoming ouders'' die helpt om de kosten van school te betalen! Tot je 18e dus, en daarna mag je studiefinanciering en een ov aanvragen!

Studiefinanciering gaat in vanaf het kwartaal na je 18e verjaardag. Tot die tijd loopt de kinderbijslag door. Er wordt geadviseerd studiefinanciering op tijd aan te vragen. Op tijd is drie maanden van te voren, maar doe het in elk geval vóór de maand waarin je studiefinanciering in moet gaan. Volg je een mbo-opleiding op niveau 3 of 4? Dan is je studiefinanciering een prestatiebeurs. Haal je je diploma, dan wordt het een gift. Als je je diploma niet haalt, moet je alles (behalve de eerste 12 maanden aanvullende beurs) terugbetalen. Ook je studentenreisproduct valt onder de regels van de prestatiebeurs. Kijk voor meer informatie op:

Bronnen:
http://duo.nl/particulieren/studiefinancie...
http://www.nibud.nl/omgaan-met-geld/studer...
http://www.studiefinancieringinfo.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100