Wat voor een economsich nut (of niet) heeft kinderarbeid?

x

Weet jij het antwoord?

/2500

Het heeft een groot economisch nut om kinderen in te zetten: Je hebt er heel veel van, ze kosten bijna niets en als ze klagen geef je ze een pak rammel. Er kan niet hard genoeg tegen opgetreden worden.

Duidelijk he?...kost geen drol!

Kinderarbeid is al sinds 1907 strafbaar in Nederland. Dus dit kan nooit van economisch nut zijn...

In de westerse wereld profiteren wij zeker wel van kinderarbeid, alleen wij verschuilen ons achter het feit dat het hier verboden is. Wij misbruiken landen die elke mogelijkheid tot werkgelegenheid moeten oppakken, en dus kinderen hiervoor inzetten. Hier doen we allemaal onschuldig en alsof we het erg vinden. Het is ook idioot dat wij maar denken overal mee weg te komen, omdat wij economisch beter ingesteld zijn. Dat is het zelfde als dat wij de arme landen laten betalen voor het behouden van bossen. terwijl wij de andere helt eerst hebben laten omkappen, puur egoïsme.

Ha, die Afratjuh; Het economisch belang van kinderarbeid, hoe verwerpelijk we het ook vanuit ons westerse perspectief mogen vinden, is van twee kanten van groot belang. Niet alleen voor de beheersing van de productiekosten van fabrikanten, maar vooral voor de leefgemeenschap van de kinderarbeiders zelf. In de arme gezinnen waar die kinderen vandaan komen zouden ze zonder hun inkomentjes vaak helemaal niet meer rond kunnen komen. De tendens is dan tegenwoordig ook niet direct meer gericht op algehele afschaffing van de kinderarbeid, maar allereerst op een verbetering van werkomstandigheden en beloning en ten tweede door middelen van scholing de kinderen een uitweg en een betere toekomst te bieden zonder dat de gezinnen eronder hoeven te lijden.

Kinderen kosten vroeger heel weinig geld(hadden haast geen loon). Nu is het strafbaar kinderarbeid.

Vroeger leerden veel kinderen – vooral jongens – een ambacht van hun vader, bijvoorbeeld wever, boer of pottenbakker. Er was toen maar een zeer kleine groep kinderen die naar school ging, voornamelijk uit de kasten van priesters en ambtenaren. De meeste kinderen leerden een beroep in de praktijk. Nu is dat veel minder het geval. Veel voormalig ambachtswerk gebeurt nu routinematig in fabrieken en werkplaatsen of je moet er een vak voor leren. Daarvoor is basisonderwijs vereist. Als je als boer niet kunt lezen en schrijven, is het moeilijk een lening af te sluiten en de gebruiksaanwijzing van kunstmest te lezen. Als je als landarbeider of dienstmeid niet kunt lezen of rekenen, word je makkelijker bedrogen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100