Ik heb net geld naar heel waarschijnlijk een oplichter overgemaakt, is er nog iets dat ik kan doen?

Van een ING rekening naar een ABN AMRO rekening via internet.

Toegevoegd na 2 minuten:
Is zo'n overschrijving te annuleren? Het is ±1,5/2 uur geleden gedaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Particulieren kunnen geen geld terug halen van andere particulieren. Als het naar er bedrijf was dan had het wel gekund. Helaas dus, er is niks dat je op dit moment kunt doe..

Als het geld niet via aan automatische of eenmalige incasso is overgemaakt, kun je daar niets meer tegen doen. Als je zeker weet dat het een oplichter is, zou je aangifte kunnen (moeten) doen bij de politie of mijnpolitie.nl als het internet oplichting betreft

Ik zou even contact opnemen met je bank, met de vraag of ze je geld kunnen terughalen. Dit schrijft ING er zelf over: Het is helaas niet mogelijk om een correct uitgevoerde eenmalige overschrijving terug te boeken. Degene die uw overschrijving heeft ontvangen, moet zelf dit bedrag terugstorten op uw rekening. Als u zeker weet dat uw overschrijving niet naar het goede rekeningnummer is gegaan en u heeft het bedrag niet terug ontvangen, dan kunt u de ING eventueel inschakelen als bemiddelaar. U moet hiervoor het volgende doen: Ga na naar welk rekeningnummer het geld is overgemaakt Schrijf een brief aan de Klantenservice waarin u uitlegt wat er precies is gebeurd Voeg een kopie van het afschrift of een afdruk uit Mijn ING bij met daarop de overschrijving, Stuur dit naar (zonder postzegel): ING Bank N.V. Afdeling Klantenservice Antwoordnummer 2 6800 PB Arnhem De ING zal contact opnemen met degene die uw overschrijving heeft ontvangen en hem/haar verzoeken het geld terug te schrijven naar uw rekening. De ING kan deze persoon helaas niet dwingen het bedrag terug te geven. Je hebt dus helaas weinig rechten. Je bent afhankelijk van de medewerking van de ontvanger. In de Algemene Bankvoorwaarden staat dat banken niet de naam en het rekeningnummer hoeven te controleren. Dit betekent dat het geld gewoon wordt overgemaakt als het verkeerd ingetypte rekeningnummer daadwerkelijk bestaat. Als de ontvanger het geld niet vrijwillig terugboekt, moet je zelf (juridische) maatregelen nemen. De banken geven op verzoek wel de contactgegevens van de ontvanger. Dit is uiteraard een beetje afhankelijk van de hoogte van het bedrag. In dat geval zou het op grond van een onverschuldige betaling gaan: Afdeling 2. Onverschuldigde betaling Artikel 203Terugvordering gegeven goed zonder rechtsgrond 1.Degene die een ander zonder rechtsgrond een goed heeft gegeven, is gerechtigd dit van de ontvanger als onverschuldigd betaald terug te vorderen. 2.Betreft de onverschuldigde betaling een geldsom, dan strekt de vordering tot teruggave van een gelijk bedrag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100