Ik heb net 10 euro gepind bij ABN terwijl ik er zoveel niet op heb zitten, kan dat? [uitleg]

ik heb een jongerenrekening aangemaakt. 20 euro opgezet. En daarbij nog 20 euro gratis van hun gekregen.

die 20 euro van mij heb ik eerder al gebruikt, er zit als het goed is nog maar 2 euro in. Die 20 euro van hun moet ik een half jaar oplaten zitten. En ik mag ook niet rood staan. Maar volgens mij KAN ik die 20 euro (10) niet pinnen want dat wordt toch dan automatisch tegengehouden.

Gaat er nu rente op staan en moet ik dat later terugbetalen ofzo? anders ga ik morgen naar de bank om die tientje terug te storten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik neem aan dat het gaat om de Jongerengroeirekening. In de voorwaarden voor de jongerenrekening staat: "6. ABN AMRO zal dit geldbedrag van € 20,- drie weken nadat de storting van minimaal € 20,- binnen de Actieperiode op de Jongerengroeirekening is gedaan, op de Jongerengroeirekening overmaken. 7. Dit bedrag (€ 20,-) dient minimaal een half jaar na opening van de Jongerengroeirekening op de rekening te blijven staan." Dan zou je verwachten dat ABN AMRO haar software zo instelt, dat er gedurende een half jaar na opening van de rekening een kredietlimiet wordt ingesteld van euro 20.-; anders gezegd: dat je geen geld meer zou kunnen pinnen als die grens van euro 20.- is bereikt. Maar dat staat nergens beschreven. Wel staat er in de voorwaarden: "Je kunt niet rood staan op een Jongerengroeirekening." De Jongerengroeirekening is dus kennelijk een rekening zonder kredietlimiet onder 0. Dan kan er dus ook geen rente voor 'rood staan' in rekening worden gebracht. Ik vraag me wel af hoe men dan controleert dat die euro 20.- er minimaal een 1/2 jaar op blijven staan...

Je kunt rood staan bij de bank. Hierover betaal je wel rente

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100