Kan je een verscheurd briefje geld terug krijgen?

Mijn hond heeft net een briefje geld verscheurd en hij is nu kapot (het geld briefje) maar het nummer van het briefje staat nog wel zichbaar, kan je dit heel krijgen bij de bank?

Groeten,

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, als je meer dan 50% van het briefje hebt kun je gewoon naar de bank gaan. Toegevoegd na 1 minuut: En als je bank het niet doet moet je hier zijn: http://www.dnb.nl/betalingsverkeer/eurobankbiljetten-en-munten/eurobankbiljetten/beschadigde-biljetten/index.jsp

U kan dit gerust naar de bank doen om om te ruilen op voorwaarde dat de cijfers nog compleet zijn. U mag het volledig samen kleven om een geheel te vormen.

Of je bank het zal omruilen hangt een beetje af van hun service gerichtheid. Niet alle banken doen dit. Maar je kunt het altijd opsturen naar De Nederlandse Bank of, als je daar vlakbij woont, daar langs gaan met het defecte briefje.. Het restant wordt dan op echtheid gecontroleerd en je krijgt het geld op je bankrekening gestort. Als je het per post opstuurt zorg dan dat van buitenaf niet zichtbaar is dat er geld in de envelop zit. Voeg je naam adres en banknummer erbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100