Wat geef je gemiddeld uit per kind met sinterklaas of kerst aan cadeaus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verschilt natuurlijk per gezin, en sommige mensen doen alleen aan kerst / Sinterklaas. Maar ik schat zo'n 70 euro.

Dat varieerde vroeger per jaar. De ene keer hadden we een groot budget, andere keer bijna niks. We stelden gewoon elke keer vast wat we konden en wilden missen, en of het handgemaakt mocht/moest zijn of niet. Over het algemeen werkte dat heel goed. we hebben jaren gehad van vijf euro/gulden per persoon, en jaren van 75. Iedereen kreeg dan ook kadootjes voor dat bedrag. En hoe groter de familie, hoe kleiner de kadootjes. haha.

Wij doen lootjes trekken met €10,- pp. Maar als ze nog klein zijn meestal wel wat grote dingen erbij die dan wel wat meer kosten etc.

Ligt natuurlijk helemaal aan je budget en of je het met anderen viert die wellicht een lager budget hebben. Persoonlijk zou ik, ongeacht mijn budget, een bedrag van 25-30 euro aanhouden. In mijn ogen gaat het om de gezelligheid en het feest en niet om het bedrag wat aan cadeautjes uitgegeven wordt.

Ik geef voor 5 december ong. 15 a 20 euro per kind uit. We hebben nog jonge kinderen die het niet eens zien dat het speelgoed dat ze krijgen goedkoop of 2de hands zijn. Mijn dochter kreeg een schoenkadootje van €1,50. "Ben dol blij" zei ze. De erg mooie 2de hands barbies vallen prima in de smaak (€1,00 per stuk) Ik begin rusig een half jaar van te voren op de kinderrommelmarkt te kijken of er iets leuks voor weinig te vinden is. Ik begin er steeds meer een sport van te maken. Je moet er alleen wel een goede verstop plek voor hebben.

5 euro

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100