Hoe maakt een bank winst?

Je zou zeggen dat een bank nou juist verliest maakt als je kijkt naar rente, maar een bank maakt blijkbaar wel winst. Hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je geld leent van de bank moet je zélf rente betalen. Deze rente ligt een stuk hoger dan de paar % die je krijgt op een spaarrekening. Wanneer ik 100 euro bij de bank leen, moet ik na een jaar bijvoorbeeld 111 euro terugbetalen. Wanneer ik 100 euro op een spaarrekening zet, krijg ik aan het eind van het jaar 3 euro. Winst voor bank: 11-3 = 8 euro

De banken maken winst door het geleende geld te investeren. De rente die ze jou betalen is maar een beetje vergeleken met wat ze er mee verdienen.

Banken verdienen geld aan leningen verstrekken en verzekeringen en bemiddelingskosten.

banken verdienen echt aan alles 1 debet rente 2 hypotheek rente 3 administratiekosten 4 stortingen op prive rekeningen een of twee dagen vasthouden (extra rente) 5 uitgifte betaalkaarten 6 overschrijvingen aan de balie 7 papier geld omwisselen in muntgeld 8 beheer van aandelen 9 kluizen verhuur 10 nog veel meer voor ons onbekende objecten maar boven staande slaat meer op jan met de pet

Simpel. Spaargeld aantrekken tegen 2%. Spaargeld uitlenen tegen 3%. Dan heeft de bank 50% winst. Daarnaast kun je op alle markten geld verdienen. Je kunt verdienen aan stijgende koersen en aan dalende koersen. En bij de banken zitten een hoop mensen die daar het een en ander van weten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100