Mijn vriend woont bij mij, maar staat hier niet ingeschreven. Hij heeft een schuld. Kan de deurwaarder mijn spullen nu ook meenemen ?

Mijn vriend woont bij ons in huis. Maar staat hier niet ingeschreven (hij staat momenteel nergens ingeschreven). Hij heeft een schuld en moet de deurwaarder maandelijks betalen. Nu is hij werkeloos en kan dit dus niet meer betalen. Is de deurwaarder bevoegd om beslag op onze inboedel te leggen als ze weten dat mijn vriend hier verblijft zonder ingeschreven te staan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zolang hij niet bij jou ingeschreven staat is er niets aan de hand. Maar let op: zodra hij dat wel doet dan loop jij een risico om jouw spullen onder een beslag te laten vallen. In principe mag de deurwaarder alleen maar spullen van de schuldenaar in beslag nemen, maar de bewijslast ligt bij jullie. Dus jij moet aantonen dat jij die televisie gekocht hebt. Deurwaarders gebruiken dit vaak om druk uit te oefenen op de schuldenaar. Je moest eens weten waar er dan opeens geld vandaan kan komen. Dus: pas goed op het met inschrijven van je vriend.

Nee, gezien dat betrokkene niet officieel bij jou inwoont heeft een deurwaarder niet de bevoegdheid om spullen in beslag te nemen. Voor hetzelfde geld is hij gewoon een logé Je legt de nuance verkeerd............. "mijn vriend logeert bij mij thuis". ;)

@Veronix : sommige woningstichtingen laten huurders niet onbeperkt vrienden/familieleden/geliefden logeren. Waarom en waar de grens ligt weet ik niet. Een buurvrouw van mij had ongeveer eenzelfde probleem en liet haar kleindochter (ca. 18 jr met zoontje) bij haar logeren, eindeloos, maanden lang, en dat liep fout af, meisje + zoontje moesten weg, Ik weet alleen niet precies wat voor schulden ze had en hoe dat afliep. Probleemloos logeren was het zeker niet... Is het geen idee om zelf de deurwaarde te bellen en de zaak voor te leggen en samen een uitweg te zoeken. Er zijn zoveel regels die je natuurlijk niet weet en de deurwaarder wel ! Ik weet uit eigen ervaring dat een incassobureau heel blij is als je belt want dan toon je verantwoordelijkheidsgevoel en geef je aan dat je ook een oplossing nastreeft! Ik hoop dat ik je iets wijzer heb gemaakt ? Succes. Toegevoegd na 48 minuten: deurwaarde = deurwaarder (natuurlijk)

Nee, jouw spullen zijn immers niet zijn eigendom. Mocht je een samenlevingscontract hebben of een ander partnerschap aangaan dan kan pas beslag gelegd worden op elkaar zijn spullen (er zijn uitzonderingen bij een partnerschap aangaan). Onder bovenstaande omstandigheden is dit NIET mogelijk. Bedenk wel dat de schuld afbetaald moet zijn voor je een vorm van partnerschap aan gaat. Op zijn spullen kan wel beslag gelegd worden ook al staan ze in jouw huis. Hier kun je immers wel makkelijk mee frauderen door te zeggen dat dit van jou is.

Nee de deurwaarder heeft nu geen adres waar hij de schuldenaar kan vinden.Al zegt jou buurman /vrouw waar hij wel woont dan nog geen beslag.Werkeloos en geen adres is ook geen zorgverzekering geen uitkering.Wordt dus straks in de krant gezet ........... zonder vaste woon of verblijfplaats.Kan hij geen uitkering aanvragen.Er bestaat nog steeds zo iets als beslag vrijenvoet.Dus raad hem aan een uitkering aan te vragen.En laat de sociale dienst zijn schuld en zorg betalen.tot aan zijn beslag vrijevoet.zij weten precies hoeveel dat per maand is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100