wat betekenen de symbolen Ve en Vb?

bij natuurkunde.

Toegevoegd na 16 minuten:
en wat betekent Eb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ve is denk ik de eindsnelheid en Vb de beginsnelheid. Toegevoegd na 5 minuten: De v staat voor snelheid (velocity). Een klein lettertje rechts onder de v geeft aan om wat voor snelheid het gaat. Vg kan bijvoorbeeld de gemiddelde snelheid zijn. De begin- en eindsnelheid worden ook wel geschreven als Vbegin en Veind. 'begin' en 'eind' staan dan net als 'b' en 'e' rechts onder de v. Toegevoegd na 21 minuten: De hoofdletter E staat voor energie. Misschien dat Eb dus de hoeveelheid energie aan het begin is. Het zou ook kunnen dat het de bewegingsenergie is (kinetische energie). Toegevoegd na 22 minuten: De hoofdletter E staat voor energie. Misschien dat Eb dus de hoeveelheid energie aan het begin is. Het zou ook kunnen dat het de bewegingsenergie is (kinetische energie). Toegevoegd na 25 minuten: (Twee toevoegingen hierboven zijn precies hetzelfde doordat de site er opeens uitlag)

De hoofdletter V betekent meestal een Volume. Een kleine letter v betekent meestal een snelheid. b voor begin, e voor eind. Toegevoegd na 1 minuut: E staat voor energie.

Om het nog helderder te maken: hoofdletter V kan ook staan voor (elektrische) potentiaal. Maar dan heb je meestal Va en Vb - de spanning op bijvoorbeeld een dubbeleplatengeleider is het verschil tussen Va en Vb; delta-V. E staat inderdaad meestal voor energie. De totale energie wordt klassiek gezien gegeven door de som van de kinetische energie K (of T) en de potentiële energie U - maar die laatste wordt soms ook met een V geschreven. Het hangt dus een beetje van de context af.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Elektrische_p...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_behou...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100