Moet ik mij ergens inschrijven voor mijn bedrijf?

Ik ben 16 jaar, en student aan het ROC, en volg een grafische opleiding. Ik heb vroeger voor lokale winkeliers en familie sites en logo’s ontworpen iets van 50 á 100 euro. Dit kreeg ik cash. Nu wil ik een eigen site voor mijzelf bouwen, en daarin een aantal diensten aanbieden, zodat ik voor mensen in twente grafische diensten kan verlenen, zoals grafische vormgeving en webdesign. Moet ik, mijn klanten, als ik ze via de bank wil laten betalen, nog een factuur toesturen, belasting betalen of me inschrijven bij het kvk of belastingdienst of iets? Graag jullie oordeel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je hoeft alleen maar naar de kvk en een zakelijke bankrekening openen. de belastingdienst stuurt je zelf een btw nummer en de rest gaat vanzelf. je klanten en de belastingdienst willen graag dat je een factuur stuurt een een boekhouding bijhoud.sucses!!!

Als je een bedrijf start ben je verplicht je in te schrijven bij de KvK. In jou geval kan dat als eenmanszaak, een van je ouders/verzorgers moet dan mee (omdat je geen 18 bent). Je moet voor je diensten facturen sturen en BTW berekenen over je omzet (in jou geval 19%). Je krijgt niet automatisch BTW formulieren van de Belastingdienst, maar moet zelf een BTW nummer aanvragen. De BTW moet je afdragen, maar daar staat tegenover dat je de BTW over inkopen en kosten terug mag vragen. Daarnaast moet je jaarlijks een aangifte inkomstenbelasting doen en daarbij je winst aangeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100