Krijg je als je op kamers woont huurtoeslag?

Is dat bij alle kamers dat je huurtoeslag krijgt. Wanneer zou je dit moeten krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

aldus de website van de rijksoverheid: "Alleen bewoners van zelfstandige woningen kunnen huurtoeslag krijgen. Een zelfstandige woning heeft een eigen ingang, badkamer, toilet en keuken. Wie op kamers woont heeft dus in principe geen recht op huurtoeslag."

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hu...

Als je op kamers woont via een woningcorporatie is het mogelijk huursubsidie te krijgen. Echter moet je wel voldoen aan een bepaald inkomen en moet de huurkosten ook aan de eisen voldoen. Het beste is als je bij een huurcorporatie gaat huren, dit van te voren te vragen (particulier huur valt altijd buiten de toeslag). Vervolgens kun je op de website van de belastingdienst precies uitrekenen of je in aanmerking komt met je inkomen en huurprijs. Succes!

Als de woning een gezamenlijk voordeur heeft, kan de woning toch als zelfstandige woonruimte worden gezien, mits er voldaan wordt aan de drie voorwaarden: eigen woon(slaap)kamer / eigen keuken met aanrecht, aan- en afvoer voor water en een aansluitpunt voor een kooktoestel / eigen toilet met waterspoeling. Dit is vaak het geval bij studentenhuizen, waarbij de afzonderlijke units aangewezen zijn als zijnde in aanmerking te komen voor huurtoeslag.

Bronnen:
http://toeslagen.nl/particulier/huurtoesla...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100