Als je in een land bent waar een andere valuta dan de euro is, hoe betaal je daar dan? (Zie uitleg)

Kun je daar gewoon pinnen in winkels, of moet je bij geldautomaten contant geld van de heersende valuta pinnen? En hoe wordt dat dan verrekend met jouw bankrekening waar alleen euro's op staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een bankpas hebt met een Maestro logo, kan je bij geldautomaten gewoon geld opnemen. Je kan zelfs vaak ook pinnen in winkels. Gewoon een keer uitproberen. Deze vreemde valuta wordt tegen de geldende wisselkoers van je bankrekening afgeschreven. Dus als je $100 hebt gepind en de koers is 0,70 dan wordt er dus €70 van je rekening afgeboekt. Wel even rekening mee houden dat je bank extra toeslagen kan rekenen (even nakijken in je voorwaarden).

Het verrekennen gaat heel simpel op de bank bepalen ze de valutadatum en rekenen de valuta om naar euro's en dat wordt dan afgeschreven van je rekening. Als er pin automaten zijn in de winkels dan wordt er de daar geldende valuta van je rekening gehaald. Als ze geen euro's accepteren dan zul je bij een bank automaat geld moeten pinnen dan is dan in de valuta van dat land. De omrekening en manier waarop het van je bankrekening gaat staat boven dus al vermeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100