Wat is de meest waardevolle euromunt?

Uiteraard bedoel ik dus niet de munt van 2 euro of de herdenkingsmunten van 5 euro..
Maar bijvoorbeeld een speciale editie van een munt van 1 euro die op het moment een (verkoop-/verzamel-)waarde heeft van 10 euro. Bijvoorbeeld de eerste uitgave van de euro.

Als het kan graag met afbeelding en geen Wikipedia bron.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De duurdere munten vind je - uiteraard - in hjet segment herinneringsmunten / herdenkinsmunten die voor een speciale gelegenheid in kleine oplage zin gemaakt. De 2 euromunt van Monaco uit 2007, met Grace Kelly op de munt, schijnt op dit moment de meest waardevolle euromunt te zin. De precieze waarde hangt natuurlijk - net als met alle verzamelobecten - een beetje af van wat de gek er voor geeft. Op een site met muntenverzamelingen is de duurste die ik zo kan vinden echter de 20-euromunt Monaco uit 2002. twv 650 euro. (Wellicht vind e op die site nog meer interessants). Echt extreem waardevol zin ze natuurlijk nog niet; dat komt wel naarmate ze zeldzamer worden.

Bronnen:
http://pages.ebay.nl/buy/guides/euromunten...
http://www.2-euromunten.nl/2-euromunten-mo...
http://www.demuntenverzamelaar.nl/shop2/in...

Van de €1,- munt kan ik er wat van vinden. De meest waardevolle geplande uitgifte was een €1,- munt uitgegeven door Vaticaanstad in 2002. Deze is meer dan €100,- waard. Echter zijn er ook Franse munten uit 2007 (Monaco) waar een "mint" merk niet op werd geplaatst. Deze zijn meer dan €200,- waard voor verzamelaars. Toegevoegd na 7 minuten: Volgens de andere bron is de "meest waardevolle munt" de Vaticaanmunt (2002) van €2,- die is geveild voor €401,-

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/1_euro_coins
http://www.worldfinancialblog.com/money/th...

Volgens mij is dat de één of twee cent munt van Monaco of Vaticaanstad uit 1999. Ten eerste omdat het munten zijn die in het eerste jaar dat de euro geslagen werd geslagen zijn. Ten tweede omdat één of twee cent munten niet meer gebruikt en gemaakt worden over het algemeen. En ten derde omdat die landen een kleine oplage aan munten hebben. http://www.verzamelaarsmarkt.nl/nl/euromunten/default.aspx?cat=12&subcat=35&id=106 Best prijzige munten! :P

Het gedenks 5 euro muntje

Enkele euromunten van Monaco zijn nogal in trek, maar veel hangt af van wat er voor gegeven wordt door de vrager, natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100