Wat houdt proeftijd in? Bij een nieuwe baan

Ik werk nu bijna 2 weken ergens, en er zijn 2 maanden proeftijd. Kan ik morgen zeggen dat het me niet bevalt en stoppen? Of hoe gaat het te werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de proeftijd mag je binnen die 2 maanden inderdaad meteen stoppen. Maar jouw leidinggevende kan dat ook doen!

in de proeftijd mag de werkgevet en de werknemer zonder reden het arbeidscontract opzeggen. zie eerste bron. Let wel op dat je proeftijd wel rechts geldig is, dus dat hij niet te lang is, in de 2 link bij punt 4 en 5 kan je zien hoelang de proeftijd mag zij. volgensmij als je werkgever doe proeftijd te lang heeft gemaakt dan mag hij je niet ontslaan omdat de proeftijd onrechtsgeldig is. als jij ontslag wilt nemen kan je zeggen dat de proeftijd 2 maanden was en kan je wel ontslag nemen.

Bronnen:
http://www.arbeidsrechter.nl/bw#652
http://www.uitzendbureau.nl/info/wetten/ar...

Na 2 weken zou je tijdens je proeftijd het arbeidscontract onmiddellijk kunnen verbreken; hieronder meer info over wat een proeftijd inhoudt: Proeftijd In een arbeidscontract (zowel vast als tijdelijk) kunnen werkgever en werknemer een proeftijd afspreken. Dat is een soort kennismakingsperiode. De proeftijd moet door de werkgever schriftelijk worden vastgelegd. De proeftijd moet voor werkgever en werknemer even lang zijn. Tijdens de proeftijd kunnen beide partijen het arbeidscontract onmiddellijk verbreken. Degene die het contract binnen de proeftijd opzegt, moet de ander daarvan de reden schriftelijk uitleggen als hij of zij daar om vraagt. De proeftijd mag maximaal één maand duren: •Bij een tijdelijk arbeidscontract dat korter duurt dan twee jaar •Bij een tijdelijk arbeidscontract waarbij geen einddatum is afgesproken De proeftijd mag maximaal twee maanden duren bij: •Een vast dienstverband •Een tijdelijk arbeidscontract voor twee jaar of langer Let op: in de cao kan een afwijkende proeftijd staan, die langer is dan de wettelijke proeftijd. Echter, de proeftijd mag nooit langer dan twee maanden duren. Let op: als er een te lange proeftijd is afgesproken, dan geldt de proeftijd niet. Dit wordt een 'nietig beding' genoemd. Proeftijd en uitzendperiode Heeft de werknemer eerst als uitzendkracht gewerkt en treedt hij of zij daarna rechtstreeks in dienst voor (bijna) hetzelfde soort werk? Dan telt de al gewerkte uitzendperiode mee voor de berekening van de maximale duur van de proeftijd. Heeft de uitzendperiode al twee maanden geduurd, dan kan er geen proeftijd meer worden afgesproken, tenzij het om heel ander werk gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100