Zijn mensen die hun hele pensioen op achtergestelde deposito's van de DSB bank hebben gezet niet vreselijk naïef geweest?

Geef toe dat ik ook zo'n achtergesteld deposito heb overwogen, maar vond het toch te mooi om waar te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik moet eerlijk zeggen, DSB is daar wel eerlijk over (geweest): "Indien u een achtergesteld deposito van DSB Bank opent, krijgt u een vordering op DSB Bank, die achtergesteld is ten opzichte van alle andere crediteuren van de bank. Achtergesteld houdt in dat u bij een eventueel faillissement van uw bank als laatste het geld terugkrijgt. U loopt hierdoor het risico dat u uw (volledige) spaarbedrag misschien niet terugkrijgt. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat het Achtergesteld Deposito niet valt onder het Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank. Dit betekent dat wanneer sprake is van een noodregeling of van een faillissement van DSB Bank, u voor dit product niet kunt terugvallen op het Depositogarantiestelsel."

Bronnen:
http://www.dsbbank.nl/sparen/achtergesteld...

Nog erger dan naïef, het is oerstom! Je dient een dergelijk balangrijk kapitaal met veel zorg te 'begeleiden'. Het is geen geld waarmee je beleggingsspelletjes speelt!

Om heel eerlijk te zijn, vind ik het behoorlijk dom. Zeker ook nog met dat achtergesteld deposito. Fout ook van de DSB om dit niet aan te geven, maar je blijft verantwoordelijk voor je eigen daden.

Lekker achteraf natrappen. Nee, het was niet vreselijk naief. Wie nu zijn achtergesteld deposito bij SNS, ABN, etc niet opzegd, die is pas naief

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100