welke munt kan je het beste kopen?

Ik ben het vertrouwen in de euro kwijt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle respect dat jij het vertrouwen in de Euro kwijt bent, maar je zult je wel moeten realiseren, dat je bij de bakker nog steeds alleen maar in Euro's kunt betalen als je een halfje bruin koopt. En aangezien de kans levensgroot is, dat je over 10 jaar bij de bakker nog steeds geen brood kunt kopen voor yens, dollars of Mexicaanse peso's, zal er toch echt een moment komen, dat je al je exotische geld weer zult moeten inwisselen voor die Euro waar je geen vertrouwen in hebt. De kans dat je het schip ingaat, door de enorme valutarisico's lijkt mij vele malen groter, dan dat de komende jaren de Euro opeens niets meer waard blijkt te zijn. Je kunt er rustig vanuit gaan, dat als dat laatste werkelijkheid wordt, er geen enkele munt nog waarde heeft, en letterlijk iedereen droog brood eet. Een vlucht uit de Euro zal dus (zeker voor particulieren) eerder schadelijk zijn voor je financiele positie, dan dat het iets oplost.

Beleg in goud. Dat stijgt nog steeds in waarde. Chinese Yen kan je ook overwegen.

De Canadese Dollar. Een vrij stabiele economie met een stevige munt.

Binnenkort is het Sinterklaas, en dan kan je in de Aldi, Lidl of C1000 voor één echte euro een zak met chocolade euromunten kopen. En wat er ook met de echte euro gebeurt, jou chocolade euro's behouden gegarandeerd nog jarenlang hun smaak.

De enige manier om volledig onafhankelijk te worden van de Euro is door te verhuizen naar een land waar men geen euro's heeft. (scandinavie mogelijk een goede optie) Mocht je niet willen verhuizen dan zou ik eerder in Olie beleggen dan in een valuta. Bij de eurolanden gaat het slecht maar bij heel veel niet eurolanden gaat het zeker niet beter in deze tijden. Zo lang je in Nederland blijft wonen zal je niet zonder de euro kunnen. Belastingen en boodschappen worden betaald in euro's en een baan betaald ook alleen in euro's. Dus beste oplossing en totaal onafhankelijk worden is emigreren naar een land dat geen zaken met europa of de Verenigde staten doet. Cuba, Venezuela, Wit Rusland, Noord Korea zijn ook mogelijke bestemmingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100