Ik had een achterstand bij duo van 200 euro lesgeld. Inmiddels is dit afbetaald.. Maar moet nu 420 euro aan deurwaarder betalen. Mag dit? Mvg Strouken

Toegevoegd na 58 minuten:
In juni heb ik de eerste aanmaning ontvangen, en in juli was alles afbetaald. Dus het heeft zich net gekruist. Maar mogen ze echt 420 euro extra erbovenop tellen? Want die 200 hebben ze eraf getrokken... dus eerst was het 620 !
Als ik voor maandag niet betaal, leggen ze beslag op mijn goederen! Ik ben zo zenuwachtig erdoor.. Ben ook maar een student!

Toegevoegd na 9 uur:
Ik heb in totaal misschien 3 brieven gehad, maar ik dacht , ja ik heb al betaald, dus misschien een foutje.. Maar GEEN brief van een zitting ofzo dat weet ik 100 % zeker !

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij in gebreke bent gebleven en zij daarom een deurwaarder hebben ingeschakeld, dan mag dat.

Als jij het afbetaald hebt VOOR de incasso brief dan kunnen ze niks doen, als het daarna is gebeurd kan het wel.

Ik neem niet aan dat dit net pas weet, voordat er wordt gedreigd met beslaglegging is er al heel wat brieven jouw kant op gegaan. Ik zou maandag direct bellen dat dit allang betaald is.

Dit zijn nooit de kosten van één aanmaning. Let op: je moet wel Het is wel onhandig om tot de zaterdag vóór de deadline-maandag te wachten met nadenken over de te nemen actie. Want dat bericht had je vast niet vanochtend pas in de bus... ? Let wel, als ze tot beslaglegging overgaan dan is er dus al een gerechtelijke uitspraak geweest. Daarvoor moet jij uitgenodigd zijn om ter rechtszitting te verschijnen via zo'n gevaarlijk uitziende envelop met "AMBTELIJK STUK - INHOUD DIRECT LEZEN" erop. Dat is niet een proces van een paar dagen - dat moet toch al langer gelopen hebben hoor... Let op: het voldoen van de originele rekening betekent, helaas, NIET dat je de kosten van de ondertussen ingeschakelde deurwaarder niet ook moet betalen. Als je in juli de achterstand hebt ingelopen en het is nu al ruim oktober dan hebben er dus drie maanden tussen gezeten - in die drie maanden zijn de kosten van de deurwaarder zo te zien onbetaald gebleven en tsja, die lopen gewoon verder op. Anyway, héél snel de deurwaarder bellen maandagochtend (of als je veel mazzel hebt zijn ze vandaag (zaterdag) ook te bereiken maar het is al kwart over vier dus moet je waarschijnlijk nog erg opschieten). Vraag om je uit te laten leggen waar die bijzonder hoge kosten vandaan komen. De meeste *goede* deurwaarders kunnen dat prima uitleggen en de DUO werkt wel met goede deurwaarders samen volgens mij. Houd je betalingsgegevens bij de hand en geef aan dat je hoe dan ook zelf ook geen zin hebt in problemen en tot een goede betalingsregeling wilt komen, maar dat hoe dan ook 420 euro invorderingskosten je wel heel erg stijl achterover doet slaan bovenop 200 euro originele kosten. Wellicht is er een fout gemaakt - dat kan gebeuren en dat willen de grote deurwaarders van bijvoorbeeld DUO of telecom of huurverenigingen en zo, zoals Intrum Justitia, Flanderijn & van Eck, dat soort grote jongens, meestal ook prima oplossen. Maar helaas is er meestal geen vergissing en heb jij gewoon niet op tijd aan je verplichtingen voldaan. Helaas, wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Probeer het gewoon maandagochtend om 8:00 op te lossen met de deurwaarder. Komt wel goed joh! En ey joh, ik heb een jaar of vijf terug ook eens ziektekostenrekening laten oplopen tot 800 euro... En lekker alle post negeren, kom we roken nog een blowtje, en dat kwamen ze bij mijn baas terughalen, mocht ik 2 ruggen aftikken, was een moeilijk jaar. Hoop van geleerd. Gebeurt me nooit meer! Dus leer ervan. Sterkte!

Allereerst: er is geen zitting geweest. DUO mag (net als bijvoorbeeld de Belastingdienst en gemeenten) overgaan tot het invorderen via een deurwaarder zonder tussenkomst van de rechter. Op het moment dat de deurwaarder (die komen dus na de brieven van DUO0 jou een brief over de invordering stuurt heb je een termijn (volgens mij 4 weken) om in verzet te gaan. Aangezien het lijkt dat het in juli was ben je nu dik te laat. Dat wil zeggen: ongeacht of de kosten terecht waren of niet, het was aan jou om daar tegenin te gaan. Dat betekent dat je die 420 euro moet betalen. Overigens zit je nu nog in de dreigfase: er zal maandag nog een deurwaarder op de stoep staan om jouw spullen te taxeren. Dat moet schriftelijk aangekondigd worden (met een dag en tijdstip). Maar het betekent wel dat je nu actie moet ondernemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100