Ik heb een nulurencontract en wordt per week ingedeeld. Als ik ziek ben krijg ik hoogstens tot het eind van de week betaald. Klopt dat?

In het contract staat: Indien medewerker ten gevolge van ziekte niet in staat is de bedongen arbeid te verrichten, heeft hij gedurende en zolang de medewerker is opgeroepen recht op doorbetaling van 70% van het bruto basissalaris per uur.
Je bent dus wel ingeroosterd en moet stand-by staan, maar het daadwerkelijke werk wordt pas de donderdag voor de betreffende week uitgedeeld. Dat verstaat de werkgever onder 'opgeroepen'. Een werknemer zou zeggen dat 'ingeroosterd' ook 'opgeroepen' is. Valt hier iets uit te slepen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij mijn weten moet je werkgever minimaal 70% doorbetalen. En dan uitgaan van het gemiddelde aantal uren per week, dat je de 13 weken voordat je ziek werd hebt gewerkt. Dus als jij gemiddeld 10 uur per week gewerkt hebt in de afgelopen 13 weken, dan moet je werkgever die 10 uur uit betalen. Maar omdat je ziek bent hoeft hij niet de volle 100% uit te betalen, maar minimaal 70% (verschilt ook per cao). Vaak is wel de eerste, of de eerste 2 ziektedagen op eigen rekening.

Valt er iets uit te slepen? Hoezo? je hebt een 0-uren contract en niet gewerkt. Heb je verschijningsplicht? staat er zoiets over in je contract? Heb je dat niet, heb je ook geen recht op ziekengeld. Heb je wel verschijningsplicht en meld je je ziek, zullen ze een ander oproepen, dus wordt het rooster gewijzigd, en dan heb je in principe ook geen recht op doorbetaling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100