Kan de "crisis" niet betaalt worden met belasting welke over bonussen wordt geïnd.

Toegevoegd na 31 seconden:
?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat gaat niet want zonder bonus geen motivatie en zonder motivatie geen grote dingen die kunnen gebeuren. Dus zonder bonus werken is de doodsteek voor progressie. Maar goed de overheid vercommercialiseren is ook weer zo wat.

Nee. Hoeveel zou dat opbrengen en waar moet dat geld naar toe?

Er is geen crisis, dat is ons aangepraat... Dat eerst... En de mensen die bonussen krijgen zijn niet de veroorzakers van de zogenaamde kredietcrisis, die zijn er zijdelings bij betrokken... Nee geen goed plan... De verzekeringsmaatschappijen daar zitten de schuldigen, die mensen zonder inkomen een hypotheek aangesmeerd hebben en doorgegaan zijn tot het kapotknalde... En dan de tussenhandel die dat opkocht en doorverkocht en de gulzige banken in het buitenland die dat superaantrekkelijk vonden vanwege de beloofde rendementen... En dan de beleggers die voor de superhoge rendementen bij die banken aanklopten enz enz enz... Zo simpel ligt dat niet, dat je nu de bonusopstrijkers aanpakt... Net even te kort door de bocht, helaas...

Welke crisis? 95 % van de beroepsbevolking heeft nog werk en gaat er nog steeds op vooruit! Heel veel producten worden goedkoper en de infatie is laag. En over die bonussen zal toch ook belasting worden betaald en de rest die ze dan ontvangen geven ze weer voor een deel uit. En de "crisis"gaat over grote bedragen, de bonussen is maar kruimelwerk op het grote totaal.

Een crisis zoals deze bestaat voor het grootste deel uit gebrek aan vertrouwen en dat is met geld nauwelijks te bestrijden. Wel hebben we natuurlijk het Gat van Bos, maar dat is veel te groot om met bonussen te dempen. Misschien kunnen we die banken ooit nog eens verkopen. Het geheugen in de politiek en in de financiële wereld is maar kort (en verpatsen we ze nog aan IJsland of Amerika).

Sorry, maar geldproblemen (de crisis) kan niet worden opgelost met geld.

De bonussen bedragen nog geen promille van de honderden miljarden die inmiddels zijn uitgegeven om de crisis te bestrijden. Nee dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100