Aandelen: kan ik goed geld verdienen met 50 euro??

Ik ben geinteresseerd in aandelen. Ik wil beginnen met 50 euro. Mijn grote vraag is.. Is het haalbaar dat ik met die 50 euro.. Binnen 3 jaar meer dan duizend euro kan verdienen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou kunnen, maar je moet wel altijd goede keuzes maken, op het juiste moment kopen en het juiste moment verkopen. Maar dit is eigenlijk niet meer dan logisch.. Ik ben zelf met 500 euro begonnen en heb in een jaar tijd 1500 ervan weten te maken.

Ha, die Menamok; In theorie en met veel geluk zal dat misschien mogelijk zijn, maar dan moet je zoveel tijd steken in de mechanismes en technieken van de beurs dat je met gewoon werken waarschijnlijk meer zult kunnen verdienen. Bovendien moet je ook rekening houden met transactiekosten en die zijn bij een bedrag van vijftig euro eigenlijk veel te hoog.

Het is mogelijk, maar het is niet waarschijnlijk dat het lukt. Het is mogelijk als je continu precies het juiste aandeel koopt. Je moet dan op het juiste moment het juiste aandeel voor de juiste prijs kopen, en daarna op het juiste moment het juiste aandeel voor de juiste prijs verkopen. Dit moet je een aantal keer herhalen om de gewenste winsten te maken. Om van 50 euro na drie jaar 1000 euro te maken, moet je een gemiddeld rendement halen van 171%. Drie jaar lang, elk jaar, moet je 171% rendement halen... Ik ken geen enkele superbelegger die dat ooit is gelukt. Dan moet je ook nog rekening houden met de aankoop- en verkoopkosten, en bij sommige banken nog met bewaarloon en andere vaste kosten. Je zult dus MEER dan die 171% per jaar moeten halen, om die kosten te dekken. Neem jouw 50 euro. Bij veel banken zijn de transactiekosten 10 tot 15 euro per opdracht. Als jij nu eens een goedkope bank weet te vinden, betaal je 10 euro. Dat betekent, dat je maximaal een aandeel van 40 euro kunt kopen, want van jouw 50 euro ben je 10 euro kwijt aan de aankoopkosten. Als jouw aandeel het bijzonder goed doet, verdubbelt de waarde in een jaar. Dan is jouw aandeel na dat jaar dus 80 euro waard. Jij verkoopt je aandeel omdat je denkt dat in het tweede jaar een ander aandeel beter zal presteren. Van de 80 euro die jouw aandeel nu waard is, houd jij 70 euro over, omdat je 10 euro verkoopkosten moet betalen. Dus zelfs als het aandeel een rendement van 100% heeft, ga jij slechts van 50 euro naar 70 euro - dus *jouw* rendement is "slechts" 40%. Dit is de reden dat je beter pas aan aandelen kunt beginnen als je een hoger bedrag hebt. Met jouw 50 euro haal je (na verrekening van kosten) een rendement van 40%, terwijl het aandeel zelf 100% presteert. Zou je met 500 euro zijn begonnen, dan had je met hetzelfde aandeel een rendement gehaald van 94%. Met 5000 euro beginkapitaal zou je zelfs 99,4% hebben gehaald. Vandaar dat ik zeg: --  Het is in theorie mogelijk om na 3 jaar € 1000 te hebben. --  De kans dat dat lukt, is gigantisch klein. --  Je kunt beter met een hoger bedrag beginnen, vanwege     de bijkomende kosten.

Binnen 3 jaar naar 1000 euro? Dan zou je een rendement van 266% van jaar moeten hebben. Als je de transactiekosten erbij rekent heb je nog tientallen procenten meer nodig. Ik betwijfel dat het überhaupt mogelijk is. Natuurlijk kan je altijd een of twee gelukjes in een jaar hebt, maar voor zo'n rendement zou je continu achter je geld aan moeten zitten. Je zou dus even moeten bestuderen of het mogelijk was om de afgelopen 12 maanden steeds op het juiste moment te kopen en te verkopen om te bepalen of het mogelijk was. En dan: succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100